Тежка спасителна акция се е провела вчера в Пирин. Това

...
Тежка спасителна акция се е провела вчера в Пирин. Това
Коментари Харесай

Туристка е пострадала тежко в Пирин

Тежка избавителна акция се е провела през вчерашния ден в Пирин. Това заяви шефът на Планинската избавителна работа Емил Нешев, представен от “Фокус “.

``
реклама

Сигнал за потърпевша туристка е постъпил в 17.25 часа през вчерашния ден. Предполага се, че дамата е родом от Банско, а възрастта й е към 40 години.

Постъпило е искане за незабавна евакуация с хеликоптер, защото контузиите са били доста съществени.

Първоначално към мястото на случая са тръгнали шестима спасители, като в това време е подхваната и акция с хеликоптер, за която планинските спасители са поискали подпомагане от Министерство на вътрешните работи и Министерството на защитата. Напредлатото време на светлата част на денонощието обаче не е разрешило повдигането на машината.

24 планински спасители от отрядите в Банско, Разлог и Добринище са се присъединили в допълнение в избавителните дейности.

Акцията е завършила в 2.30 часа сутринта, като дамата е била избавена.

Все още не е известно за какво тя е била сама. " Туристката е откарана в болничното заведение в Разлог. Има голям брой контузии като най-сериозната е черепно-мозъчна. Има доста пострадвания в горните и долните си крака, голям брой охлузвания и рани ", добави още Емил Нешев.

Директорът на ПСС означи, че е извънредно належащо и неотложно в България да има хеликоптери за избавителна активност. “Само това е методът да успеем да осигурим безвреден и бърз превоз на потърпевш изключително в такива отдалечени местности и е доста случаи това е животоспасяващо ”, изясни той.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР