Тежка спасителна акция се е провела на връх Джангал в

...
Тежка спасителна акция се е провела на връх Джангал в
Коментари Харесай

Тежка спасителна акция се е провела на връх Джангал в Пирин

Тежка избавителна акция се е провела на връх Джангал в Пирин (2730 м), заяви за " Фокус " шефът на Планинската избавителна работа Емил Нешев. Сигналът е постъпил през вчерашния ден в 17.25 часа. Жена, за която се допуска, че е от Банско на възраст към 40 години, е получила съществени контузии. Постъпило е искане за незабавна евакуация с хеликоптер.

Най-напред към мястото са тръгнали шестима планинска спасители, с цел да съумеят да доближат в точния момент до потърпевшата. За разрешаването на случая от ПСС се свързали с Министерство на вътрешните работи и Министерство на защитата, само че приключването на светлата част на денонощието не е разрешило повдигането на хеликоптер. Така избавителната акция е траяла единствено като наземна, описа Нешев.

Екип от 24 планински спасители от отрядите в Банско, Разлог и Добринище са се присъединили в допълнение. Акцията е завършила в 02.30 часа сутринта, като дамата е била избавена.

Емил Нешев благодари на всички, взели присъединяване в избавителната акция както на представителите на Министерство на вътрешните работи, по този начин и на Министерство на защитата и всички спасители, работили на терен с риск за живота си. Не е известно за какво дамата е била сама.

" Ранената жена е откарана в болничното заведение в Разлог. Има голям брой контузии, като най-сериозна е черепно-мозъчна, има доста пострадвания в горните и долните крака, голям брой охлузвания и рани ", изясни Емил Нешев.

Директорът на ПСС означи, че е извънредно належащо и неотложно в България да има хеликоптери за избавителна активност, защото единствено това е методът да успеем да осигурим безвреден и бърз превоз на потърпевш, изключително в такива отдалечени местности и в доста случаи това е животоспасяващо.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР