Тежка спасителна акция е проведена в понеделник следобед в Пирин

...
Тежка спасителна акция е проведена в понеделник следобед в Пирин
Коментари Харесай

Не намериха хеликоптер, с който да транспортират тежко пострадалата в Пирин

Тежка избавителна акция е извършена в понеделник следобяд в Пирин под връх Джангал. Сигналът с искане за евакуация на туристка с тежки контузии е постъпил в 17.25 часа. Жената е родом от Банско, а възрастта й е към 40 години.

Първата група от шестима планинска спасители са тръгнали неотложно към потърпевшата. Междувременно е почнало и търсене на хеликоптер от Министерство на вътрешните работи и Министерство на защитата. Напредналото време на светлата част на денонощието не е разрешило повдигането на хеликоптер, по тази причина избавителната акция е траяла като наземна, оповестиха от varhove.com.

Екип от 24 планински спасители от отрядите Банско, Разлог и Добринище са се присъединили в допълнение. Акцията е завършила в 2.30 часа сутринта, като дамата е била избавена. Не е известно за какво дамата е била сама.

“Ранената жена е откарана в болничното заведение в Разлог. Има голям брой контузии, като най-сериозната е черепно-мозъчна, има доста пострадвания в горните и долните си крака, голям брой охлузвания и рани”, заяви шефът на ПСС Емил Нешев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР