Тежка остава ситуацията на фронта, но Украйна върви към целите

...
Тежка остава ситуацията на фронта, но Украйна върви към целите
Коментари Харесай

Една година война: Как се промени животът в Киев

Тежка остава обстановката на фронта, само че Украйна върви към задачите си, сподели президентът Володимир Зеленски. Администрацията на американския държавен глава Джо Байдън готви нови наказания против Русия, като задачата е да бъдат наранено основни промишлености - като енергийната и военно-промишлената, отбелязва Ройтерс. На фона на информацията на Вашингтон, че Китай може да даде оръжие на Москва, Русия е последната спирка от осемдневната интернационална обиколка на посланик номер 1 - Ван И.



Войната промени радикално живота в украинската столица Киев, само че локалните поданици не престават да се пробват да си обезпечат обикновено всекидневие, доколкото това е допустимо.

За да не губят време, учениците на Олена непосредствено се събират в близката метростанция. Караме по стратегия - математика, биология, химия, споделя учителката. Не е като в класната стая, само че те се стараят, прибавя Олена. А момчетата и девойките като че ли не виждат шума и хората край себе си.

Тамара Чайло, чиновник в метрото: " Онези първи дни бяха най-тежки - хората бяха комплицирани, уплашени. Всички бяха обезпокоени, нервни. Родителите се опасяваха за децата си ".

Тамара и сътрудниците са създали скица при положение на въздушна паника. По уредбата в метрото се афишира коя станция е най-близка и къде има повече свободни места. Диша се по-леко от преди година, само че въпреки всичко има боязън, признава Тамара.



Олена се стреми да води детето си да играе на открито всеки ден. Разказва по какъв начин през октомври предходната година след съветска офанзива е разрушена детска площадка. Тогава разбрах, че никой няма да е спокоен до момента в който не победим, споделя Олена.

Олена Терешченко, гражданин на Киев: " Войната продължава девета година. Но през последните 8 не беше засегнала живота на всички ни. Сега участва в живота на всеки един. Децата ни са деца на войната. Научихме се да ценим всеки момент ".

Юлия Бевзенко е екскурзовод. От години демонстрира забележителностите в Киев. За нейна изненада, след първичния потрес, към момента се намират хора, които идват да прегледат украинската столица.

Юлия Бевзенко, екскурзовод: " Възможно е да има сигнал за паника до момента в който обикаляме. Но ние към този момент сме научили сигналите - по кое време излетява нещо, по кое време нещо лети към нас. Ще забележим какво се случва и ще вземем решение в придвижване. По пътя има укрития, тъй че ще решаваме. Но да се надяваме, че всичко ще е наред ".



фотоси: БГНЕС

Освен обичайните туристически места, в този момент част от обиколката на Киев са нощните клубове, превърнати в бомбоубежища.

Святлана Семенец, клиент на Киев: " Киев постоянно се асоциира с хедонизма - по един или различен метод - с насладата, с чувството за безвремие. А в този момент към този момент си е отгледал мускули, малко е брадясал. Но си знае цената, умее да се пази. Устоя в доста комплицирани времена ".

А в заведенията, които са запазили функционалностите си, локални музиканти изнасят благотворителни концерти - събраните средства отиват за бранителите на Украйна.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР