Тежка остава и обстановката в Гърция. Горските пожари в Атина

...
Тежка остава и обстановката в Гърция. Горските пожари в Атина
Коментари Харесай

Четирима задържани заради съмнение за умишлени палежи в Гърция

Тежка остава и ситуацията в Гърция. Горските пожари в Атина и покрайнините се разрастват. Четирима са арестувани поради подозрение за умишлени палежи.

Евакуирани са няколко квартала в северната част на столицата, поради настъпването на огнената буря. Седем самолета и 11 хеликоптера вземат участие в гасенето на огъня. На помощ се притекоха стотици пожарникари и доброволци. Евакуацията на поданици в Атина продължава.



Франция и Италия изпратиха техника и доброволци, откакто министър председателят Кириакос Мицотакис потърси помощ от Европейски Съюз. Той прикани гръцките жители да запазят успокоение и да следват рекомендациите на държавното управление.

" Домовете ще бъдат възобновени, дърветата ще пораснат още веднъж, само че човешките животи не могат да се заменят. В тази изключителна обстановка би трябвало да сме обединени. Държавата, локалните управляващи, доброволците и жителите водят тази борбата дружно. Има задоволително време за рецензии, само че не и в този момент ", безапелационен беше Мицотакис.



СНИМКИ: БГНЕС
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР