Тежка операция, която е продължила пет часа, спаси живота на

...
Тежка операция, която е продължила пет часа, спаси живота на
Коментари Харесай

Лекари от Бургас спасиха живота на 11-годишно момиче, загубило 3 литра кръв след инцидент

Тежка интервенция, която е траяла пет часа , избави живота на 11-годишно момиче. Тя е осъществена от съдови хирурзи на Бургаската многопрофилна болница. Причина за интервенцията е битов случай, при който стъкло пада върху крайници на детето и прерязва основната бедрена артерия и вена .
Заради изгубеното огромно количество кръв, момичето изпада в безсъзнание . Екип на „ Спешно поделение “ е предизвестен и реагира незабавно, а съдовите хирурзи са извикани в болничното заведение.
Д-р Борислав Тръпчев, доктор Христо Стефанов и анестезиологът доктор Милена Минева оперират детето, като се борят освен за неговия живот, само че и да спасят крайници му.
„ Спасяването на живота й беше въпрос на няколко минути. Още малко закъснение щеше да е съдбовно. Кръвозагубата беше доста огромна – към 3 литра , което е половината от кръвта в човешкото тяло. При сходна кръвозагуба в организма могат да настъпят необратими промени , по тази причина би трябвало да се работи бързо. Никога не трябва човек, изгубил доста кръв, да чака у дома, да не търси лекарска помощ. Целта на интервенцията беше да съхраним крайници, да избегнем ампутация. Успяхме да зашием артерията, да възстановим кръвотока. Беше мъчно, дълготрайно, само че се радваме, че напъните ни не са били напразни “, споделя доктор Тръпчев.
Родителите на момичето са извънредно признателни за професионализма, бързата реакция и готовността на лекарите:
„ Ние сме извънредно удовлетворени и благодарим на всички екипи за точността, бързината и професионализма при спасяването на нашата щерка Наталия. Абсолютно всички – от колата за спешна помощ, до всички чиновници на УМБАЛ Бургас, действаха тъкмо и професионално “, споделя признателният татко Пламен Люцканов.
Наталия към този момент е в дома си, където лекуването и рехабилитацията не престават.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР