Тежка катастрофа стана с пътнически автобус на АМ Тракия, на

...
Тежка катастрофа стана с пътнически автобус на АМ Тракия, на
Коментари Харесай

10 души са загиналите при катастрофата край Вакарел, ранените са над 20

Тежка злополука стана с пътнически рейс на Автомагистрала „ Тракия ”, на 27-ми км преди София, съобщи кореспондент на БГНЕС. Загиналите са 10 души по последни данни, ранените са над 20.

Д-р Асен Балтов заяви, че едно дете е в операционната на „ Пирогов ” след смъртоносната злополука. То е с гръдна и коремна контузия, към този момент е в операционната. Той заяви още, че детето е в приемливо общо положение, прави му се дрениране на белия дроб.

Две дами и един мъж също са докарани в незабавния институт. Мъжът е с данни за черепно мозъчна контузия, добави доктор Балтов.

Д-р Славчо Близнаков заяви, че 10 души са докарани в „ Окръжна болница ” – трима мъже и седем дами. Трима са с леки контузии, четирима са в противошокова зала със съчетани контузии на главата, гърдите, корема и гръбнака, двама души се оперират незабавно. Четирима от докараните в „ Окръжна болница ” са с заплаха за живота.

Три дами – на 62, на 24 и на 33 години, потърпевши при злополуката край Вакарел, са признати във ВМА, заяви за БГНЕС пресаташето на болничното заведение Соня Колчакова. 24-годишната и 33-годишната жена са по-леко потърпевши. Жената, която е на 62 години е с контузия на таза и шията. И трите са в устойчиво положение, без заплаха за живота, хоспитализират се за лекуване и наблюдаване.

Автобусът се е обърнал край Вакарел. Към 11.25 часа в полицията е получен сигнал за пътния случай. Катастрофиралият рейс е на компанията „ Юнион Ивкони ", пътувал е от Бургас за София. Лек автомобил " Рено " е блъснал странично рейса и той се е обърнал.

14 коли за спешна помощ на ЦСМП – София са изпратени на мястото на тежката злополука на Автомагистрала „ Тракия “ при Вакарел. Сигналът е получен в 11.20 ч., като първата кола за спешна помощ потегля в 11.21 часа.

Екипите на Бърза помощ транспортират ранените към най-близките предвид на установените контузии лечебни заведения.

Спешните отделения на Окръжна болница, „ Пирогов “ и ВМА са в подготвеност да одобряват още потърпевши. Полицията отвори коридори за гладко прекосяване на колите за спешна помощ, транспортиращи потърпевшите. Временно е целесъобразно водачите да се насочват за влизане в града по други основни артерии, молят от Столична дирекция на вътрешните работи.

Коридори се провеждат и в централната част на града. На Петте кьошета пътни служители на реда контролират придвижването, с цел да могат колите за спешна помощ да минават гладко към „ Пирогов ”.

Междувременно по предписание на министъра на превоза Ивайло Московски са изпратени екипи на ИА „ Автомобилна администрация “ за осъществяване на инспекции на мястото на случая и в офиса на компанията транспортьор.

Автобусът се е движил по постоянна линия Бургас-София, има годен механически обзор (№ 15440515 от 06.02.2018) и карта за спомагателен обзор. Превозното средство е с първа регистрация 14.08.2017 година и е в лиценза на превозвача „ Юнион Ивкони “. Водачът на рейса има всички нужни документи за осъществяването на публичен транспорт на пасажери.

Министърът на районното развиване Николай Нанков разпореди на Агенция „ Пътна инфраструктура “ да бъде обезпечен обходен маршрут. Екипите на АПИ и пътно-поддържащата компания оказват подпомагане на Министерство на вътрешните работи за организация на придвижването в региона на случая.

Специализиран автомобил-лаборатория и специалисти от ИААА са на мястото на случая и ще извършат всички спомагателни инспекции след привършване на следствените действия от органите на реда.

По-късно през днешния ден Министерство на здравеопазването ще популяризира спомагателна информация.

Министър Ананиев изрича съболезнования на околните на починалите и благодари на екипите на Спешна помощ и на лечебните заведения за оказаните животоспасителни дейности. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР