Тежка катастрофа е станала на 30 януари вечертана магистралата А28

...
Тежка катастрофа е станала на 30 януари вечертана магистралата А28
Коментари Харесай

Български гражданин уби 2 млади братовчедки в Италия, рани 2 деца и избяга, но...

Тежка злополука е станала на 30 януари вечертана автомагистралата А28 до италианския град Тревизо. Виновен за случилото се е 35-годишен българин. Това оповестяват италианските медии.

Веднага след случая той избягал, само че скоро по-късно обаче полицията го залови, осведоми ilgazzettino.it.

Според италианските медии на шосето сред Вилота и Ацано Дечимо, покрай град Порденоне, в 19,40 часа българинът блъснал мощно с джипа си Land Rover колата на жертвите „ Фиат Панда”.

В нея пътували братовчедки - 20-годишната Джесика Фрагасоот Марено ди Пиаве и 28-годишната Сара Рицотоот Конеляно. Заедно с тях в автомобила на задните седалки седели две сестрички - бебе и момиченце на 2,5 година

Младите италианки умряли на място при удара.

Двете деца пък били тежко ранени и по тази причина били откарани в болничното заведение на Удине.

Свидетели на злополуката станали родителите на една от жертвите – Джесика. Според тях в началото българинът блъснал с джипа си тяхната кола „ Фиат 500”, след което намиращия се пред тях автомобил на братовчедките.

В резултат на удара джипът се преобърнал на пътя.



Колите пътували в посока Конеляно.

Бащата на Джесика, който видял по какъв начин щерка му починала на пътя, се почувствал зле и също бил откаран в болница. При злополуката била наранена и трета кола, чиято шофьорка се намира в положение на потрес поради видяното. Именно тя първа подала сигнала до полицията.

Веднага след злополуката българинът изоставил колата си, прескочил загражденията на пътя и избягал през полето. В автомобила обаче останал телефонът му, който бил открит от пътната полиция. Именно посредством него тя достигнала до нарушителя, защото в това време на смарт телефона било получено позвъняване.

Така служителите на реда съумели да се снабдят с детайли, нужни за идентифицирането на българина, който живеел в Порденоне. Той бил задържан в 22 часа вечерта.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР