Тежка двустранна Хеморагична пневмония е причината за смъртта на 3-годишния

...
Тежка двустранна Хеморагична пневмония е причината за смъртта на 3-годишния
Коментари Харесай

Двустранна хеморогична пневмония е причината за смъртта на Александър

Тежка двустранна Хеморагична пневмония е повода за гибелта на 3-годишния Александър, демонстрира инспекцията на Здравното министерство. Днес краткотрайно бяха отстранени шефовете на Педиатрията, на болница Лозенец и на Пирогов. Това стана след намесата на министър-председателя Бойко Борисов, който изиска отстраняването им до края на инспекцията. Здравният министър извика на диалог в Министерството тримата шефове.

6 дни откакто 3-годишния Александър загуби живота си, екпертизите дават повода за гибелта. Това е тежка двустранна хеморагична пневмония, породена от вирусна зараза. С цел цялостно изследване на случая е предоставено провеждането на три самостоятелни експертизи от експерт по инфекциозни болести, детски пулмолог и вирусолог. А шефовете на трите лечебни заведения са краткотрайно отстранени до момента в който траят инспекциите.

Търси се повода за един изгубен живот. Вече 6 дни. В 3 лечебни заведения не съумяха да спасят 3-годишния Александър. Днес двама от тримата шефове - на Педиатрията и Пирогов бяха сбити, шефът на Лозенец не излезе пред медиите.
Д-р Димитър Русинов - шеф на СБАЛДБ,,Проф. Иван Митев,,: Тримата шефове на лечебните заведения сме отстранени краткотрайно до приключването на процесуално-следствените дейности като същата мярка ще бъде приложена и към лекар Георгиева. Ние ще окажем цялостно подпомагане и на осъществяваните инспекции с нужната документи. Проф. Асен Балтов - шеф на УМБАЛСМ,,Пирогов: Съдействаме оптимално на инспекцията. Това мога да кажа - благодаря!
Направената аутопсия демонстрира: съществуване на двустранна хеморогична пневмония.
Доц. доктор Атанас Мангъров - шеф на Детска клиника към СБАЛИПБ " Проф. доктор Ив. Киров ", София: Скоротечно, доста бързо протичане на една зараза като би трябвало да се каже, че в случай че този случай беше през януари - февруари с този ход на болестта, диагнозата щеше да бъде грип. Защото той протича по този метод.Д-р Димитър Калайков - заместник-директор на СБАЛДБ,,Проф. Иван Митев,,: Детето не е било по време на приема в тежко положение.
По-късно в злощастния ден сред първата и втората фотография на белите дробове в рамките единствено на 4 часа има голяма разлика. В положението на детето е настъпило трагично утежняване показва доцент Атанас Мангъров.
Доц. доктор Атанас Мангъров - нач. на Детска клиника към СБАЛИПБ " Проф. доктор Ив. Киров ",София:
Детето е лекувано като за тежка бактериална зараза, единствено че в тази ситуация най-вероятно не се касае за такава, заради което лекуването не е съумяло. За страдание не всичко се лекува.

Лечебно-контролна комисия от експерти с над 30-годишен опит, заседавала през вчерашния ден в Педиатрията болница. Заключението:
Д-р Димитър Калайков - заместник-директор на СБАЛДБ,,Проф. Иван Митев,,: Ние не намираме никакъв пропуск в лечнието на детето. Освен това откакто то се утежнява значително, то е интубирано от анестезеолог. Не разкарваме родителите както пишат медиите. Това са просто нелепости, а то е преведено с реанимобил от нашта болница в болница Пирогов.
Можело ли е въпреки всичко да се поправи непоправимото - ще покажат окончателните резултати от инспекцията.

Датата е 14 ноември - родителите на 3-годишния Александър минават през три лечебни заведения - Педиатрията, Лозенец и Пирогов. Момченцето стига до незабавната болница в доста тежко положение и макар напъните на медиците, Александър губи борбата за живот.

След сигнал от родителите прокуратурата също се задейства и образува досъдебно произвеждане. В педиатрията са събрали над 100 подписа в поддръжка на всички, които са били ангажирани с диагностицирането и лекуването на 3-годишния Александър. Стоят твърдо зад шефа на болничното заведение и приканват за съблюдаване на положителния звук, безпристрастност и коментиране единствено на потвърдени обстоятелства.
 Тежка двустранна хеморагична пневмония е причина за гибелта на 3-годишното дете Тежка двустранна хеморагична пневмония е причина за гибелта на 3-годишното дете
Министър Кирил Ананиев получи прелиминарен отчет от осъществяваната инспекция на активността на трите лечебни заведения - Специализираната детска болница...
 Д-р Калайков, Специализирана детска болница: Няма пропуски в лекуването на детето Д-р Калайков, Специализирана детска болница: Няма пропуски в лекуването на детето
Къде сгрешиха лекарите до момента в който родителите на тригодишното момченце от София търсеха съответна здравна помощ за детето си предишния четвъртък. "Детето...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР