Тежка битка предстои за един от най-големите ни спортни таланти

...
Тежка битка предстои за един от най-големите ни спортни таланти
Коментари Харесай

Кикбокс и муай тай шампионът ни Али Юзеир преди SENSHI: Досега не съм се бил срещу противник като Абилкасим

Тежка борба следва за един от най-големите ни спортни гении Али Юзеир, който на 26 октомври ще се качи за пръв път на професионалния кръг на SENSHI в Двореца на културата и спорта във Варна. Боецът, който от години тренира в Дания и има зад тила си медали от десетки интернационалните шампионати по кикбокс и муай тай, в този момент ще се изправи в конфликт по разпоредбите на SENSHI против националния първенец по киокушин на Казахстан и притежател на премия от Азиатската шампионска лига Серали Абилкасим.

Юзеир е международен първенец по муай тай на WMF за 2018 година и балкански първенец по кикбокс за 2017 година Предизвикателството пред него на SENSHI, обаче, е грубо, тъй като той ще срещне с Абилкасим в киокушин конфликт по разпоредбите на SENSHI, където са разрешени хвъляния, удари в главата, както и с лакти. Докато за Юзеир борбата по правилника ще е дебютна, Абилкасим към този момент има богат опит и няколко победи по него.

Как Юзеир възнамерява да си извоюва успеха и кое ще е най-голямото предизвикателство за него на SENSHI 4 - вижте какво показа той в особено изявление тъкмо 10 дни преди епичната галавечер:
 Петър Стойков към съперника си на SENSHI: Пешич, няма да издържиш три рунда против мен
Петър Стойков към съперника си на SENSHI: Пешич, няма да издържиш три рунда против мен

" За мен SENSHI е мощ, представление, популярност, чест и най към този момент почитание "

Али, на 26 октомври ще направиш дебюта си на професионалния кръг на SENSHI, какви са упованията ти?

- Очаквам мощен мач, в който изрично ще покажа най-хубавото от себе си. Ще се боря за успеха.

На арената на SENSHI ще се срещнеш с националния първенец по киокушин на Казахстан за 2018 година и притежател на премия от Азиатската шампионска лига Серали Абилкасим. Какво знаеш за него и неговия военен жанр?

- Със сигурност ще бъде сериозен съперник. Погледнах няколко негови срещи и ми направи усещане, че има доста характерен военен жанр. Не мога да дефинира дали е по-силен, или по-добър от мен. Със сигурност, обаче, методът по който се бие е доста характерен. Досега не съм се изправял против съперник, който се бие по толкоз друг метод.
 SENSHI 4 изправя младия ни муай тай гений Али Юзеир против националния първенец на Казахстан в киокушин дуел
SENSHI 4 изправя младия ни муай тай гений Али Юзеир против националния първенец на Казахстан в киокушин дуел

Сблъсъкът сред двамата ще бъде на 26 октомври в Двореца на културата и спорта във Варна

Каква е тактиката ти за мача?

- На първо време ще се концентрирам върху това да усетя слабите му места, с цел да мога още в самото начало да си печеля предимство, и ще го нападам в тях. Предполагам ще заложа на доста и тежки удари с ръце.

Кое мислиш, че ще е най-голямото ти предизвикателство в дуела на 26-ти октомври?

- Може би да се нагодя към метода на игра на Абилкасим...
 Нов триумф за Али Юзеир, победи 6-кратен международен първенец по муай тай
Нов триумф за Али Юзеир, победи 6-кратен международен първенец по муай тай

Младият ни войник все по-сериозно гледа към професионалната бойна сцена

Какво си чувал за SENSHI и за какво се съгласи да дойдеш чак от Дания, с цел да се биеш на галата?

- Новият устав на Професионалната лига на KWU (Световния киокушин съюз) ме заинтригува и взех решение, че е хубава опция да опитам нещо ново. По новия устав ни е разрешено да нанасяме удари с лакти и в главата. Разрешени са и хвърлянията на кръга. Гледах предходната церемония на SENSHI в Камчия - там бойците се състезаваха на професионално равнище в границите на цели два дни. Случващото се на кръга беше същинско шоу. Сигурен съм, че и в този момент ще е по този начин.

Съвсем неотдавна ти реализира впечатляваща победа над шесткратен международен първенец по муай тай на една от най-големите професионални гали в Копенхаген. Кое беше преимуществото, което ти оказа помощ да надделееш?

- Преимуществото ми против Тиаго Мендес бе, че аз имах ръстовото преимущество и ми беше елементарно да употребявам лактите и ръцете си. Сега, обаче, това няма да е по този начин, тъй като Абилкасим е по-висок. Но ще заложа на другите ми козове, които изобщо не са малко. Едно е несъмнено - следва същинско представление и доста качествена борба на кръга.

Кой е боецът, против който мечтаеш да се изправиш и какви са проектите ти за професионално развиване отсега нататък?

- В близкото бъдеще бих се радвал, в случай че се изправя против българския войник Богдан Шумаров, а по-нататък бих желал да се изявя в най-голямата кикбокс верига досега - GLORY.
 Теодора Кирилова ще се бие против непобеждавана до момента рускиня на SENSHI
Теодора Кирилова ще се бие против непобеждавана до момента рускиня на SENSHI

12 киокушин и кикбокс дуела ще видят феновете на бойната вечер на 26 октомври във Варна
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР