Тежи ни грубото администриране в системата на здравеопазването. От бумащината

...
Тежи ни грубото администриране в системата на здравеопазването. От бумащината
Коментари Харесай

Д-р Николай Брънзалов: От бумащината за преглед на пациенти ни остават около 3 минути

Тежи ни грубото администриране в системата на опазването на здравето. От бумащината за обзор на пациенти ни остават към 3 минути. Това сподели доктор Николай Брънзалов от Национално съдружие на общопрактикуващите лекари в България в ефира на БТВ.

По думите му това може да се реши посредством актуалните технологии. „ В кой век живеем? Защо сме принудени да пишем на ръка? Носят се флашки на крайници. Дали сме нашите предложение в здравното министерство, само че това е глас в пустиня “, споделя лекарят.

При митинга ни през март не бяха задоволени настояванията ни. „ Ние не желаем митинги, желаеме да си подобрим изискванията си на труд “, безапелационни са от Национално съдружие на общопрактикуващите лекари в България.

„ Ние понижаваме. Масово лекари се изнасят от България. Не може междинната възраст на лекарите да е над 65 година и на никой да не му пука. Явно тази система не работи добре “, акцентира Брънзалов.

„ В последниямесец имаме два случая на умряли сътрудници на работните си места. Не може да се работи по този метод. Аз не мога да си правя работата, само че не по моя виновност. Това е олицетворението на цялата ни система. Ние не сътворяваме разпоредбите, а се опитваме да посъветваме тези, които ги основават. Лекарите бягат от България. Общопрактикуващите лекари са малко “, посочи той част от проблемите на джипитата.

„ В системата се твори на мускули, без кооперация с нас, без да се чуе нашето мнение “

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР