Тежък уикенд са имали огнеборците във Видинско, научи агенция BulNews.

...
Тежък уикенд са имали огнеборците във Видинско, научи агенция BulNews.
Коментари Харесай

Тежък уикенд за огнеборците във Видинско, пожари унищожиха стопанска постройка и 15 дка лозя

Тежък уикенд са имали огнеборците във Видинско, научи организация BulNews.
В петък, в 17.40 часа, е постъпил сигнал за пламнал лозов масив в землището на село Рупци. Към мястото незабавно се отправили огнеборци, само че до пристигнето им пламъците към този момент били унищожили 15 дка лозя. Спасени били 10 дка насаждения и близката постройка.
Предполагаемата причина за възникването на пожара са искри от далекопровод, преминаващ над масива.
Същия ден екипите гасили запалени сухи треви и шубраци в землищата на селата Кутово, Синаговци и Върбово.
В събота пожарникарите гасили запалени сухи треви в междублоково пространство в к-с “Панония “ и запалени боклуци в село Винарово. При пожарите няма нанесени материални вреди, прецизират от Министерство на вътрешните работи.
В неделя, в 16.03 часа, е постъпил сигнал за горяща стопанска сграда в село Вълчек. На местопроизшествието е изработен оглед, като е открито, че повода за случая е късо съединяване в електрическата инсталацията на постройката вследствие на прекратени кабели от гризачи. Огънят е унищожил 40 кв м покривна структура и четири кубика дърва за огрев. Пламъците са потушени от чиновници на Районна работа „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ в Кула, които съумели да спасят близката постройка.
Същия ден видинските огнеборци реагирали на два сигнала за пожари без материални вреди. Те гасили запалени сухи треви на улиците „ Момчил челник “ и „ Княз Дондуков “ в регионалния град.

*Снимката е илюстративна
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР