Тежък удар понесе медийният свят в САЩ, а и извън

...
Тежък удар понесе медийният свят в САЩ, а и извън
Коментари Харесай

Водещи американски медии съкратиха стотици служители

Тежък удар понесе медийният свят в Съединени американски щати, а и отвън него, откакто в границите на дни (или дори часове) три от най-известните медии зад Океана редуцираха стотици чиновници, оповестяват международните организации.

Los Angeles Times и TIME оповестиха, че се постанова да създадат икономии, а Sports Illustrated непосредствено се запъти към преустановяване на активността.

Именно от знамето на американската спортна публицистика потегли най-новата вълна на съкращения.

70-годишното списание, което към този момент е на първо място онлайн платформа, разгласи, че освобождава всичките си чиновници.

Това се случи, откакто компанията издател Arena Group загуби лиценза за марката, за който плащаше от 2019 година досега на друго сдружение.

През предходната година уеб сайтът Sports Illustrated, който в това време се превърнав общоприет всеобщ портал, беше разтресен от голям скандал, откакто стана ясно, че писани от AI ботове текстове са оповестени под измислени имена. Това докара до напускането на изпълнителния шеф на Arena Group Рос Левинсън.

Част от публицистите и останалите чиновници към този момент са освободени, други ще поддържат уеб страницата още няколко седмици.

Драматични бяха събитията и в най-голямата редакция на Западното крайбрежие - тази на LA Times. Вестникът, който е притежател на голям брой награди, се лиши от над 20% от екипа си. Без работа остават най-малко 115 публицисти. Цели отдели и значими кореспондентски бюра като това във Вашингтон са съвсем изцяло отстранени.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР