Тежък скандал е имало преди дни между членовете на листата

...
Тежък скандал е имало преди дни между членовете на листата
Коментари Харесай

Предизборни хроники! Врачанската листа на БСП скочи срещу Сашо Симов, пита къде са парите за кампанията

Тежък скандал е имало преди дни сред членовете на листата на Българска социалистическа партия във Врачанско и лидера Александър Симов, научи организация BulNews.
Още на едно от първите партийни мероприятия в Борован алените деятели са нападнали спуснатия с парашут от централата в столицата миличък политик с въпроса къде са парите за предизборната акция. Виделите какво ли не членове на Столетницата поискали съответни отговори с какви средства ще разполагат за мероприятия и срещи по селата с електората.
Присъствали на разправията настояват, че Симов усмихнат им декларирал, че пари няма и всеки от тях би трябвало да работи „ на мускули “. Ако въпреки всичко се наложи да се харчат средства за предизборната акция, то всеки от листата би трябвало да си бръкне в джоба.
Социалистите обаче възразили, че те са представители на Българска социалистическа партия, която не е тяхна благосъстоятелност, с цел да й покриват разноските с персонални пари. Част от тях се възмутили, че за първи път в новата история не е изработен общ афиш на цялата листа на партията, за което лидерът носел лична отговорност.
На всезнание обаче той оповестил, че разчита единствено на въздействието на фейсбук и няма да похарчи даже и лев за други способи за разпространение на алените хрумвания. Опитни приятели незабавно възразили, че техният електорат надали е чувал за обществените мрежи и настояли за провеждането на обичайната политическа акция измежду хората. За страдание техният глас не бил взет под внимание.
Няколко дни по-късно се оказва, че Александър Симов е излъгал брутално своите съидейници. Проверка на Института за развиване на обществената среда (ИРПС), който следи разноските за медийно отразяване на участниците в акцията за парламентарни избори 2021, сподели, че през първите 10 дни Българска социалистическа партия е на второ място по изхарчени средства. От сухите числа ясно проличава, че Столетницата е платила на определени медии повече от 250 000 лева, освен това за много къс интервал.
В алените редици във Враца към този момент се разисква тайна доктрина за умишленото пропадане на партията в района. От локалната конструкция съвсем силово постановиха своето предложение Иван Иванов да е втори, а това никак не се хареса на Корнелия Нинова. Първо преднамерено бе изпратен смешния Симов за лидер на листата, а по-късно акцията бе оставена без финансова поддръжка от централа. За анализаторите е ясно, че високият колкото селска мотика парашутист във всички случай ще събере задоволително гласове като лидер и обезпечено влиза в идващия парламент. Не по този начин обаче стоят нещата с индивида след него. Иван Иванов поставя дейни старания да притегли спомагателни гласове за Българска социалистическа партия, само че при толкоз слаба акция е жертван. Вече е съвсем несъмнено, че алените ще имат по-малко гласове от предходните избори на 4 април и това явно е издирван резултат, с цел да бъде осъдена врачанската партийна конструкция.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР