Тежък разгром на хищниците в равнината „Златия“ нанесе ловната дружинка

...
Тежък разгром на хищниците в равнината „Златия“ нанесе ловната дружинка
Коментари Харесай

Ловци разгромиха армия чакали

Тежък погром на хищниците в равнината „Златия“ нанесе ловната дружинка на северозападното село Игнатово. Само за ден стрелците повалиха 16 чакала и избавиха десетки птици и зайци от набезите на зверовете. Четата от Игнатово дружно с посетители – общо 20 души, излязла в неделя на лов за фазани.

В тръстиките и гъсталаците край язовир „ Липница ” обаче ловджиите се натъкнали нацяло сборище чакали. „ Решихме да прекратим търсенето на птици и да се заемем с хищниците ”, показа шефът на дружинката Васил Борисов.

Ловците обкръжили храсталаците и горичките и почнали тоталното им пречистване. След пет гонки и няколко часа пукотевица като във военна интервенция на полесражението останали 16 премахнати чакали.

„ Имаше най-малко още 2-3 паднали, само че не можахме да ги открием в драките ”, сподели Борисов. Най-много хищници – пет, покосил синът на ръководителя Николай Василев. В стрелбата взела участие и една дама –Ана Василева, която ловува дружно със брачна половинка си Юлиян Василев.

”Районът е цялостен с хищници, които нанасят огромни загуби на кроткия дивеч – фазани, яребици и зайци. Нападат и сърни. Чакалите са най-вече, само че има и вълци. Затова в средата на февруари ще организираме хайка на всички дружинки в равнината „Златия“. Трябва да прочистим полетата си преди пролетното разселване на фазани ” съобщи ловният надзорник Бранимир Видин. Миналата година дружинката в Игнатово пусна на независимост 80 фазана, а в околните седмици ще разсели още 60 от красивите птици.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР