Тежък пътен инцидент е бил предотвратен днес сутринта, след като

...
Тежък пътен инцидент е бил предотвратен днес сутринта, след като
Коментари Харесай

3-километрова гонка на Тракия: Полицаи преследваха 72-годишен, карал в насрещното

Тежък пътен случай е бил предотвратен през днешния ден сутринта, откакто патрул на полицията е видял кола да кара в насрещното пътно платно по автомагистрала " Тракия ", оповестяват от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Пазарджик.

Случката е станала в региона на 69-и километър на автомагистрала " Тракия ". Екип на полицията от Пазарджик, при обикновен обход, спрели за инспекция лек автомобил, който се движел в посока София.

Докато траела инспекцията, органите на реда забелязали в прилежащото платно по посока за Бургас в скоростната лента бързо движещ се автомобил " Фиат ", само че в насрещното придвижване.

Униформените работили стремително, присъединили светлинната и звукова сигнализация на служебния автомобил и почнали да карат паралелно с леката кола, като подавали знаци на лидера да спре.

След близо три километра автомобилът бил спрян, само че се намирал в скоростната лента на трасето за Бургас. Тогава двамата униформени безусловно за минути прекратили цялото придвижване на леки и товарни коли в платното, с цел да реалокират движещото се отсреща возило в безвредната спешна лента.

Оказало се, че зад кормилото бил 72-годишен мъж, който е от плевенското село Санадиново, само че все още живеел в брациговското село Бяга.

Мъжът бил объркан, не могъл да даде свястно пояснение за какво ръководи колата си в насрещното придвижване на извънредно натоварената автомагистрала " Тракия ".

Водачът е дееспособен, тестван с дрегер, а тестът му е негативна.

Съставен му е акт по Закона за придвижване по пътищата, а той и колата били предадени на негови близки, които да го приберат назад в къщи.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР