Тежък инцидент в мина за добив на злато в Красноярск.

...
Тежък инцидент в мина за добив на злато в Красноярск.
Коментари Харесай

15 души загинаха след тежък инцидент в мина за добив на злато в Сибир

Тежък случай в мина за рандеман на злато в Красноярск. 15 души са починали, а други няколко души са в неопределеност след скъсването на стена на язовир край мината, предава Българска национална телевизия. Скъсаната дига е била висока 5 метра, а работническото населено място безусловно е било пометено.

Като причина за случая се показва неприятното стопанисване на оборудването, ситуирано на река Сева, което евентуално е преляло под напора на придошлите води. Огромно количество тиня и скална маса е заляло общежитията и безусловно ги е отнесло. Води се следствие за незаконна немарливост и неприятно стопанисване на оборудването

По непотвърдена информация може би има още 80 души, които са хванати в клопката на наводнените здания. Десетки спасители и пожарникари с 12 единици техника работят на мястото на случая, показват от съветското министерство на изключителните обстановки.

На помощ са изпратени и хеликоптери, които да оказват помощ за евакуацията на потърпевшите. Инцидентът е станал след скъсването на язовирната стена на водния контейнер, който се стопанисва от златодобивната компания. Водата е заляла две краткотрайни общежития на служащи в село Шчетинкино.



Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР