Тежък инцидент е станал в Чешнегирово, по врем на военно

...
Тежък инцидент е станал в Чешнегирово, по врем на военно
Коментари Харесай

Инцидент в Чешнегирово: Курсант е в тежко състояние

Тежък случай е станал в Чешнегирово, по врем на военно образование. Курсант е в тежко положение в пловдивска болница. Беше обявено също, че през вчерашния ден, още веднъж в Чешнегирово, е станал случай, при който има тежко засегнат курсант. Той е помагал на парашутист и е получил тежка черепно-мозъчна контузия. При свалянето от дървото на парашутиста се е отчупил пълен клон, който рухнал върху главата на курсанта.

Това се е случило по време на постоянни парашутни скокове, водени от Съвместно командване на специфични интервенции, в които вземат участие курсанти от НВУ във Велико Търново. Пострадалият обаче не е взел участие в парашутни скокове

„ Снощи е бил опериран в Пловдив, положението му е устойчиво, само че има риск”, сподели на конференция министърът на защитата в служебния кабинет Георги Панайотов във военното ведомство.

Спусналият се в короната на дърво парашутист е със счупвания на крайници, само че ще се възвърне.

На конференцията министър Панайотов показа целите си, даде информация по осъществени планове в структури на МО и разяснява разнообразни въпроси.

Това е следващият случай в Чешнегирово през последния месец. Припомняме, че на 11 май работещите в цеха на компания " КИМ Инженеринг " в село Чешнегирово, се оказали под дулата на автоматите на група задгранични военни. Въоръжените до зъби мъже им наредили на седнат на земята, по-късно " прочистили " помещението и се изнесли през оградата, показвайки знака на успеха. В продължение на две седмици притежателят на компанията Марин Димитров изчаква някой от Министерството на защитата да се свърже с него и да се извини на него и екипа му, само че откакто това не се случва, той подава тъжба във Военна и Районна прокуратура- Пловдив.

Днес министърът на защитата е изискал инспекция в работа „ Военна полиция “. „ Периметърът на учението е избран преди години с географски координати. Цехът е бил отвън периметъра “, сподели министър Панайотов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР