Тежък инцидент беляза новогодишната нощ в Манчестър - трима души

...
Тежък инцидент беляза новогодишната нощ в Манчестър - трима души
Коментари Харесай

Терористично нападение в Манчестър в новогодишната нощ

Тежък случай беляза новогодишната нощ в Манчестър - трима души пострадаха при нахлуване с нож на локалната гара Виктория. Нападателят е арестуван, той е на 25 години и претекстовете му се обясняват. Британската полиция преглежда случая като терористично нахлуване.

 © фотоси: Българска телеграфна агенция
21 часа локално време. На жп гара " Виктория " в Манчестър се чуват крясъци. Облечен в черно мъж наръгва с нож двойка на към 50 години, която отивала на новогодишно тържество. Ранява в корема и двамата, съумява да пореже дамата и по лицето. На помощ им се притичва служител на реда, който също е прободен.

Свидетелски фрагменти демонстрират момента, в който няколко служители на реда се пробват да арестуват нападателя. За него се знае, че е на 25 години и че сега на нападението е крещял " Аллах е популярен ". На метри от мястото на случая е и продуцента от Би Би Си Сам Клак.


Сам Клак, очевидец: Мъжът потегли към мен, а когато се приближи задоволително, видях, че носи голям кухненски нож. Казах си " това не е по никакъв начин добре ". Бях на косъм да скоча върху релсите, с цел да избягам, когато се появиха служители на реда със сълзотворен газ и електрошок и го обезвредиха.
Полицията преглежда случая като терористично нахлуване. Срещу нападателя е повдигнато обвиняване за опит за ликвидиране.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР