Тежък аромат на скъп парфюм, смесен с цигарен дим, изпълва

...
Тежък аромат на скъп парфюм, смесен с цигарен дим, изпълва
Коментари Харесай

Елитни проститутки печелят по 10 000 долара на ден

Тежък мирис на безценен парфюм, разбъркан с цигарен пушек, изпълва въздуха. В коридорите с първокласен интериор се чува шеговит смях и изстрели на тапи от шампанско, написа Труд бг. Така минават вечерите през 60-те години на предишния век в първокласен обществен дом в Париж, управителен от екстравагантната мадам Клод. Клиенти на заведението са известни политици, художници и милионери.

Те знаят, че половите им пристрастености ще останат зад затворената врата, тъй като домакинята ловко пази огромни секрети.

Това се случва през 1960-те. Проститутки от най-голям клас се събират в извънреден парижки обществен дом, ситуиран в един от най-скъпите квартали на града.

Тук царува атмосфера на разкош и успокоение, тъй като клиентите на елитните компаньонки са графове, херцози и даже крале. Някои девойки имат шанс и се омъжват за своите постоянни клиенти.

Но красивата картина крие и тъмна страна. Реалния живот на жриците на любовта не е толкоз розов, колкото наподобява. Само домакинята, мадам Клод, знае какво се крие зад помпозния изискан на заведението.

Мадам Клод се интересувала главно от парите

Мадам Клод (истинско име Фернанда Грудет) е родена през 1923 година. Тя твърди, че произлиза от аристократично семейство, само че предишното ѝ остава мистерия. В своите записки, написани през 1974 година, светската лъвица загатва, че по време на Втората международна война е изпратена в концентрационния лагер Равенсбрюк. В следвоенните години Фернанда стартира да продава Библии във френската столица.

Много критици считат, че в действителност мадам Клод е родена в нормално семейство, а татко ѝ има дребна сладкарница на локалната гара. Слуховете описват, че на млади години се забърква в престъпни действия и се мести в Париж през 50-те години, с цел да се занимава с проституция, само че не и с продажбата на Библии.

500 работнички

В разцвета на кариерата на мадам Клод, през 60-те и 70-те години, за нея работят към петстотин девойки. Наричат ги „ клодетки “, по името на тяхната сводница. Всички девойки са красиви, високи, стройни. Те знаят по какъв начин да се държат в светското общество, умеят да поддържат диалог и владеят британски.

Мадам Клод деликатно подхожда към избора на своите " гълъбчета ". Тя деликатно ревизира зъбите, косата и очите им. След това собственичката на бордея принуждава кандидатките да се съблекат, с цел да види реакциите им. Ако е належащо, сводницата заплаща на девойките за пластични интервенции.

Най-елитните проститутки печелят до 10 000 $ дневно. Много от тях се омъжват за постоянните си клиенти или са ухажвани от богати и аристократични персони. Някои девойки съумяват да изградят сполучлива кариера в Холивуд или в стилния бизнес.

Скици върху голите тела

Бордеят на мадам Клод притегля вниманието на най-богатите и авторитетни мъже в света. Сред тях има президенти, лордове и артисти. Казват, че даже Джон Ф. Кенеди е посетил елитното заведение. Милиардерът Аристотел Онасис също прекарва не скучни вечери в обществото на " клодетките “. Той постоянно посещавал обществения дом с любовницата си, оперната певица Мария Калас. Мадам Клод споделя в записките си, че половите желания на двойката са толкоз нетипични, че даже я карат да се изчервява.

Сред посетителите на институцията са актьорите Марлон Брандо и Рекс Харисън, а художникът Марк Шагал рисува своите скици върху голите тела на девойки. Но чакано е позвъняването от персоналният секретар на шаха на Иран (не се загатва името му). Момичетата се избиват да отидат в Иран, от където се връщат покрити с диаманти, споделя мадам Клод в своите записки. Уговорките за срещи, елитната сводница провежда най-вече по телефона.

Хората с ненаситност заплащат за секс и храна

Въпреки обстоятелството, че мадам Клод работи в секс промишлеността, самата тя не е изключително запленена от мъжете. Интересува се повече от парите, в сравнение с от любовниците. Господарката на обществения дом е мощно авторитетна и има съществени връзки, само че не основава близки другарства.

Светската лъвица живее първокласно, само че има и съществени задължения. Полицията я преследва за неплащане на 4,9 милиона паунда налози. Затова мадам Клод е принудена да избяга в Съединени американски щати. Установява се в Лос Анджелис и отваря магазин за сладкарски произведения, само че продажбата на сладкиши не е в кръвта ѝ. През 1986 година собственичката на именития обществен дом се завръща във Франция и лежи четири месеца зад решетките, където разполага с персонален коафьор.

Мадам Клод прекарва последните години от живота си в южната част на Франция, наслаждавайки се на тишина и успокоение. Тя умира през 2015 година на 92-годишна възраст. Несъмнено екстравагантната сводница отнася множеството от скандалните секрети на своите клиенти със себе си в гроба.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР