Техноцентър със седем големи многофункционални лаборатории ще бъде изграден към

...
Техноцентър със седем големи многофункционални лаборатории ще бъде изграден към
Коментари Харесай

Техноцентър с лаборатории ще бъде изграден към Русенския университет

Техноцентър със седем огромни многофункционални лаборатории ще бъде построен към Русенския университет. Това заяви ректорът на висшето учебно заведение чл.-кор. проф. Христо Белоев.

Изграждането на учебно-изследователския център ще коства към 3 млн. лв., като от тях университетът към този момент е получил целева дотация от 1 млн. лв.. Ще бъде издигната двуетажна постройка, а всяка от лабораториите в нея ще бъде с величина повече от 200 кв. метра. Във второ тяло към учебно-изследователския център ще се обитава и факултетът по публично здраве и здравни грижи.

"Надяваме се при започване на идната година да обявим публичната поръчка и вероятно през април да стартира строителството. Центърът би трябвало да е подготвен до края на идната образователна година. С този нов център университетът ще наподобява великолепно. Всички здания ще са вписани в една доста добра архитектурна комбинация ", сподели Белоев.

По думите му лабораториите ще сплотяват екипи от експерти от разнообразни факултети. Така университетът ще направи доста огромна крачка в научно-изследователската работа, ще се даде късмет и за развиване на нови планове.
Русенският университет "Ангел Кънчев " отбелязва през днешния ден 74 години от основаването си и 169 години от рождението на своя патрон. Началото на програмата бе сложено с поднасяне на венец пред паметника на Ангел Кънчев. Открита бе и комбинация "Цветно лого на Русенския университет ".

Белоев изясни, че в качеството на образование университетът е постигнал извънредно доста.
"Последната институционална акредитация е с оценка 9,44. С това потвърждаваме, че университетът преподава и образова студентите си на доста високо равнище ", сподели Белоев.

По думите му материалната база също се развива непрестанно. Създадени са доста лаборатории с поддръжката на водещи международни и европейски компании. Силно развита е интернационалната активност на университета.
Белоев напомни, че висшето учебно заведение има филиали във Видин, Разград и Силистра и с това покрива цяла Северна България.

"Определено можем да кажем, че изпитваме възприятие на горделивост. Радваме се, че Русенският университет заема мощни позиции, които ще развиваме и утвърждаваме в бъдеще ", сподели още ректорът на висшето учебно заведение.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР