ТехноМеджикЛенд и София Тех Парк канят почитателите на науката и

...
ТехноМеджикЛенд и София Тех Парк канят почитателите на науката и
Коментари Харесай

Науката и технологиите в киното на снимачната площадка на сериала `Откраднат живот`

ТехноМеджикЛенд и София Тех Парк канят феновете на науката и българските сериали на особено събитие на 10 март, неделя. В деня, отдаден на науката и технологиите в киното, участниците ще имат опция да следят атрактивни научни демонстрации и да посетят снимачната площадка на сериала „ Откраднат живот “.

Адаптираните за деца над 10 години опити, които ще покаже физикът Калоян Генков, илюстрират приложението на научните подходи в седмото изкуство. Физичните процеси и закономерности се показват посредством увлекателна игра на светлини и сенки, цветове, придвижвания, отстояния, дистанции. Картина от пиксели показва по какъв начин възприемаме придвижването на екрана и каква е огромната заблуда на съзнанието, която можем да реализираме с грамофон и мълния от фотоапарат.
Докторът по физика Николай Нешев ще разкрие къде е пресечната точка на теорията на относителността и киното с любопитен разговор сред Алберт Айнщайн и Чарли Чаплин.

Малките любознайковци ще надникнат във всяко кътче на болница „ Св. Анастасия “, ще се срещнат „ на терен “ с специалностите в актуалната киноиндустрия, ще усетят атмосферата на снимачната площадка, срещайки се с създателите, които основават магията, наречена „ кино “. Докато дребните откриватели са „ зад кадър “ на сериала „ Откраднат живот “, техните родители и придружители ще имат независима стратегия в ТехноМеджикЛенд, която ще ги запознае с интерактивната експозиция.

Участието е допустимо единствено след авансово записване на адрес https://technomagicland.com/bg/cinema. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР