Технологията ВАР може да бъде въведена още през този сезон

...
Технологията ВАР може да бъде въведена още през този сезон
Коментари Харесай

От УЕФА намекнаха, че още през този сезон може да има ВАР в ШЛ и ЛЕ

Технологията ВАР може да бъде въведена още през този сезон в Шампионската лига и Лига Европа, макар че преди началото на сезона УЕФА гласоподава срещу това. За тази опция загатна на днешната си конференция президентът на европейската футбола централа Александър Чеферин. Той разкри, че шефът на съдиите в УЕФА Роберто Розети прави изследване, с което би трябвало да се увери, че всички рефери, които получават дежурства за евротурнирите, са готови за това да употребяват ВАР, като също така се преглеждат детайлно и всички механически аспекти.

" Очаквам отчетът след към седмица и по-късно ще забележим по кое време можем да въведем технологията. Това ще се случи най-късно през идващия сезон ", съобщи Чеферин.

Президентът на Асоциацията на професионалните футболни клубове в Европа Андреа Аниели, който седеше тъкмо до Чеферин на днешната конференция, доуточни: " Най-късно идващият сезон значи, че има опция за внедряване на технологията и по-рано. "

Предполага се, че в УЕФА обмислят опцията да вкарат ВАР от 1/4-финалите на шампионатите, които започват от 9 април. Самите клубове обаче упорстват това да стане още в първата фаза на елиминациите.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР