Технологията трябва да се развива отговорно, казва Сундар ПичайНовите технологии

...
Технологията трябва да се развива отговорно, казва Сундар ПичайНовите технологии
Коментари Харесай

Изкуственият интелект се нуждае от нови правила, смята Google

Технологията би трябвало да се развива отговорно, споделя Сундар Пичай

Новите технологии би трябвало да са налични за всички и да се употребяват за положително, споделя Сундар Пичай
(снимка: Google)

С истемите за изкуствен интелект към този момент се нуждаят от нови регулаторни правила, съобщи основният изпълнителен шеф на Гугъл Сундар Пичай в изявление за Фаейненшъл Таймс .

По неговите думи, AI технологията към този момент е от изгода, само че с цел да продължат хората да получават от нея единствено позитивното, изкуственият разсъдък „ би трябвало да се развива отговорно ”.

Сундар Пичай счита, че са нужни нови регулаторни правила предвид на евентуалните закани, които носи технологията за различаване на лица. Въпросът обаче е по какъв начин вярно да се контролира изкуственият разсъдък, поради капацитета на технологията за потребление в разнообразни области.
още по тематиката
На някои места е нужен по-строг надзор, а на други може да се даде повече независимост, добавя Пичай. Така да вземем за пример, безпилотните транспортни средства се нуждаят от нови правила, до момента в който в медицината могат да се оставят съществуващите регулации.

Съндар Пичай споделя, че компании като Гугъл не могат просто сами да основават нови технологии и да вземат решение по какъв начин да бъдат употребявани. Важно е новите технологии да са налични за всички и да се употребяват за положително, а това изисква съдействие сред страните и общи стандарти по целия свят, споделя мениджърът.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР