Технологията ще се използва в бъдещите автономни автомобилиБъдещите автомобили на

...
Технологията ще се използва в бъдещите автономни автомобилиБъдещите автомобили на
Коментари Харесай

Volvo разработва AI компютър съвместно с Nvidia

Технологията ще се употребява в бъдещите самостоятелни коли

Бъдещите коли на Volvo Cars ще употребяват изкуствен интелект

Компютър с изкуствен интелект за идващото си потомство коли приготвя шведската компания Volvo взаимно с AI разработчика Nvidia. Базиран на технология Nvidia Drive AGX Xavier, компютърът ще разреши на Volvo Cars да имплементира AI в бъдещата си автомобилна платформа Scalable Product Architecture 2 (SPA 2).

Миналата година Volvo и Nvidia стартираха взаимна разработка на системи и програмен продукт за полуавтономни коли. Новата технология ще се възползва от достиженията на Nvidia в региона на изкуствения разсъдък и ще разреши на Volvo Cars да предприеме последваща сериозна стъпка към внедряване на усъвършенствани системи за подкрепяне на лидера и варианти за персонализация в автомобила.
още по тематиката
Първият автомобил с новата компютърна система ще се появи при започване на идващото десетилетие, оповестиха от Volvo. Добавяйки опциите за 360-градусово усещане и система за мониторинг, нововъведението ще разреши на Volvo Cars да показа безвредно изцяло самостоятелни коли.

Бъдещата SPA 2 платформа е идващото потомство на известната SPA платформа, която е в основата на сериите 90 и 60 на Volvo, показани през последните няколко години и съдействали за огромния действен и финансов поврат в компанията от 2010 година насам.

SPA 2 ще вземе от актуалните преимущества на платформата, добавяйки последващо потомство технологии, свързани с електрификацията, свързаността и самостоятелното ръководство. Volvo Cars развива стратегически взаимоотношения с трети страни, с цел да форсира процеса по въвеждане на нови технологии в автомобилната промишленост, подчертаха от компанията.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР