Технологията ще позволи много по-бързо откриване на огнища на заразиДоставчиците

...
Технологията ще позволи много по-бързо откриване на огнища на заразиДоставчиците
Коментари Харесай

Walmart ще следи доставките на зеленчуци с блокчейн

Технологията ще разреши доста по-бързо разкриване на огнища на болести

Доставчиците на зеленчуци за Walmart бяха заставени от компанията да употребяват блокчейн за следене

Хранителните колоси Walmart и Sam’s Club постановиха на част от своите сътрудници да употребяват блокчейн технология. В рамките на една година доставчиците на листни зеленчуци ще би трябвало да стартират да качват данни за техните артикули в блокчейн система, заяви CNBC.

Наскоро двете хранителни вериги засякоха огнища на „ Ешерихия коли “ (E. coli) в римската маруля, както и на салмонела в артикули като яйца и зърнени закуски. Чрез блокчейн и запазване на информацията в дигитален тип, фирмите ще могат теоретично да видят кои ферми са инфектирани и бързо да спрат доставката за заведения за хранене и консуматори.

Според Wallmart, сегашният модел за следене на храната е стар за 21-ви век. Работейки дружно с сътрудниците, компанията се надява да усъвършенства доста следенето в полза на публичното здраве.

Дори когато Walmart съумя да открие засегнатите региони и да извади храните от магазините, милиони глави римска маруля трябваше да бъдат изтеглени от пазара, а потребителите изгубиха доверие в продукта, без значение от района, в който е отгледан.
още по тематиката
С въвеждане на блокчейн се чака всички снабдители на пресни зеленчуци да могат да наблюдават продуктите си до фермите „ за секунди вместо за дни “, споделят от Walmart в писмо до сътрудниците. Директните снабдители ще би трябвало да се придържат към стандартите на Walmart и да разрешат следене „ от край до край “ на фермите до 30 септември 2019 година

Докато компании като Amazon, Фейсбук и Microsoft оповестиха, че към този момент работят в блокчейн, самодейността на Walmart е един от ранните и доста редки случаи на съответна приложимост на технологията, оповестена от Fortune 500 компания.

В продължение на 18 месеца Walmart употребява пилотно блокчейн технология IBM Trust за следене на всички храни – от манго до пилета. Резултатът е понижаване на времето, належащо за следене на храната от магазина на Walmart и назад до източника, до минути, спрямо дни или от време на време седмици.

Walmart не разкрива какъв брой ще коства преходът към блокчейн на земеделските производители, само че неотдавна IBM пусна уебсайт, който цели елементарно и на ниска цена въвеждане на технологията.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР