Технологията ще помага на художници, дизайнери и режисьориСистемата не подбира

...
Технологията ще помага на художници, дизайнери и режисьориСистемата не подбира
Коментари Харесай

AI софтуер на Microsoft рисува по текстове

Технологията ще оказва помощ на художници, дизайнери и режисьори

Системата не сортира съществуващи изображения, които подхождат на описанията, а основава истинска рисунка – от нулата, пиксел по пиксел (източник: Microsoft)

Изследователи от Microsoft създадоха нова технология за изкуствен интелект (AI), способна да рисува разнообразни обекти въз основата на писмени описания, заяви блогът на компанията.

По думите на разработчиците, системата основава изображения по текстове с удивителна акуратност. От Microsoft акцентират, че AI технологията не сортира съществуващи изображения, които подхождат на описанията, а основава истинска рисунка – от нулата, пиксел по пиксел.
още по тематиката
Подобна система може да се употребява, да вземем за пример, като асистент при основаване на скици от художници и интериорни дизайнери или като инструмент за обработка на фотоси с гласово ръководство.

Нещо повече, разработчиците от Microsoft имат вяра, че новата технология с изкуствен интелект може да откри приложение при основаване на пълноценни анимационни филми въз основата на писмени сюжети.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР