Технологията премахва“ носещите колони в автомобилаВиртуалната А-колона създава динамична перспектива

...
Технологията премахва“ носещите колони в автомобилаВиртуалната А-колона създава динамична перспектива
Коментари Харесай

Иновация елиминира мъртвите точки пред водача

Технологията „ отстранява “ носещите колони в автомобила

Виртуалната А-колона основава динамична вероятност пред лидера и му дава чувството, че гледа през прозорец, а не във видео облик (илюстрация: Continental)

Нова технология, създадена Continental, отстрани мъртвите точки в автомобила посредством „ унищожаване “ на носещите предни колони. Наречена Виртуална А-колона, технологията разрешава на лидера да вижда през предните колони и по този метод доста усъвършенства неговото поле на видимост.

Предните поддържащи колони, наричани А-колони, държат стъклото и са основата при започване на тавана на автомобила. Тези колони са обилни образни трудности за лидера. През годините техните размери са увеличавани последователно, с цел да подобрят сигурността при превръщане и да отговорят на стандартите за резистентност на покрива.

Но тази наклонност докара до нараснал риск за пешеходците и други участници в придвижването, които се оказват скрити от полето на видимост на лидера. В някои обстановки, според от широчината на носещата колона, линейно пространство с размер от над 91 см на разстояние единствено 3,5 метра от колоната може да остане невидимо за лидера.

Това линейно пространство се усилва доста с отдалечаване от автомобила. В резултат, дизайнът на А-колоните е значим фактор при увеличение на предното поле на видимост на лидера.

Технологията разрешава на лидера да вижда през предните колони и по този метод доста усъвършенства неговото поле на видимост

Виртуалната А-колона на Continental употребява нови извити OLED екрани и напреднали технологии за следене на придвижването на главата, с цел да усъвършенства полето на видимост на водача. Водачите компенсират неналичието на предна видимост, като трансформират позицията си при шофиране. Системата на Continental наблюдава тези придвижвания на лидера посредством вътрешна камера, сложена тъкмо над кормилото.

В същото време, външната камера SurroundView предава в действително време облик от средата към автомобила върху OLED екраните, вградени в носещите колони. Интегрирайки придвижването на главата с облиците от външната среда, Виртуалната А-колона основава динамична вероятност пред лидера, която му дава чувството, че гледа през прозорец, а не във видео облик.

„ Тази нова технология разрешава на лидера да види пешеходците и другите коли, идващи отляво или отдясно, които другояче биха били блокирани от носещите колони “, разясни доктор Карстен Микелс, шеф „ Системи и технологии “ в подразделението за Интериор на Continental.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР