Технологията намалява риска от заразяване в сградите Решението се интегрира

...
Технологията намалява риска от заразяване в сградите Решението се интегрира
Коментари Харесай

Безконтактно решение на Siemens мери температура от 2 метра

Технологията понижава риска от заразяване в постройките

Решението се интегрира в съществуващи охранителни и системи за надзор на достъпа
(илюстрация: Siemens)

Ново решение Siveillance Thermal Shield на Seimens мери бързо телесната температура на посетителите в постройките и дава опция резултатите да бъдат интегрирани във видеосистемата или системата за надзор на достъп.

За измерването се употребяват безконтактни визуализиращи термокамери, които записват данни за температурата на разстояние до 2 мета, осигурявайки отбрана за екипа, контролиращ достъпа до постройката. В случай че инспекцията откри нараснала телесна температура, е належащо да се направи наново премерване с термометър за потвърждаване на данните.

Решението интегрира скрийнинг камери на външни снабдители с видеоплатформата за сигурност Siveillance, както и с други системи за сигурност на Siemens, разясниха от компанията. Това разрешава измерването да бъде включено безпроблемно в работния развой на корпоративните системи за сигурност.

Използването на Siveillance Thermal Shield на входа на здания като заводи предлага елементарен метод за инспекция на положението на чиновниците като част от процедурите по обикновен надзор на достъпа. Решението е изключително потребно за чиновниците, ангажирани в бранша на хранителната промишленост, където пандемията от COVID-19 сътвори доста провокации в индустриалния развой.
още по тематиката
Приложението на технологията носи изгоди и при приложимост в лечебни заведения и пунктове за граничен надзор, показаха от Оперативно направление „ Интелигентна инфраструктура ” на немската компания.

За обезпечаване на най-високо равнище на акуратност камерите мерят телесната температура в зоната към очите. При позитивен резултат за нараснала температура се задейства звуков и образен сигнален сигнал.

Температурата на всеки клиент се мери самостоятелно, с цел да се обезпечи акуратност и меродавност на резултатите. В случай че бъде регистрирана нараснала телесна температура и тя бъде доказана при наново премерване с термометър, автоматизирано се задействат следващи стъпки, дефинирани в работния развой.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР