> Технологията на МъскТреньорът Екапол Чантанавонг е един от четиримата,

...
> Технологията на МъскТреньорът Екапол Чантанавонг е един от четиримата,
Коментари Харесай

Нова космическа технология извежда децата от пещерата, нашенец с драматичен разказ от мястото

> Технологията на Мъск
Треньорът Екапол Чантанавонг е един от четиримата, изведени от пещерата Tham Luang. Първоначалните планове на спасителите бяха първи да изоставен тези, които са в най-хубаво здравословно положение. По рекомендация на австралийския доктор доктор Ричард Харис, който е прегледал децата на място, екипите са почнали да извеждат най-слабите. Сред тях е 25-годишният треньор, който е отказал да се храни с оскъдните ресурси с храна, които тимът е носил себе си, с цел да има за децата, оповестява най-големият англоезичен вестник в Тайланд Bangkok post.

Междувременно стана ясно, че положението на едно от децата, което беше несъмнено като най-тежко, е почнало да се усъвършенства. В момента първите 4 избавени се намират на 8-ия етаж на болничното заведение в Чанг Рай, който беше освободен за 13-та от пещерата.

Очаква се избавителна интервенция да бъде възобновена късно тази заран или в ранния следобяд. Операцията беше прекъсната, с цел да могат водолазите да заредят бутилките си с О2 и да приготвят оборудването си за извеждането на останалите 9 деца от пещерата. 90 водолази, 50 които от чужбина, са включени в избавителния екип.

Прогнозите за значителни превалявания и наводнение на пещерата постановиха привеждането в ход на най-рискования вид за спасяването на децата. По пътя на открито те ще би трябвало да плуват и да се гмуркат под вода с водолазно съоръжение през извънредно тесни подводни пасажи.

Космическият бизнесмен Илън Мъск пък разгласява в Tweeter видео, в което демонстрира по какъв начин съгласно него децата могат да бъдат изведени по безвреден метод от пещерата. Мъск предлага технологии, създадени за ракетата му SpaceX. Според неговите инженери децата биха могли да бъдат вкарани в нещо като тръба, снабдена с О2, която би могла да премине даже през най-тесните подводни сектори. Всяко от децата ще бъде съпровождано от двама водолази. На място в пещерата към този момент дойдоха двама от инженерите на Мъск. До късно нощес се чакаха да дойдат още седем.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР