Технологията на Apple се оказва единствен шанс за катастрофиралiPhone и

...
Технологията на Apple се оказва единствен шанс за катастрофиралiPhone и
Коментари Харесай

Гласовият помощник Siri спаси човешки живот

Технологията на Apple се оказва единствен късмет за аварирал

iPhone и Siri избавиха живота на американец, преобърнал се с джипа си в Невада (източник: KSNV)

Умните технологии, които навлизат от ден на ден в мобилните устройства, като се изключи че улесняват всекидневието ни, от време на време могат да бъдат и животоспасяващи. Гласов помощник, да вземем за пример, се оказва избавителното средство за американец, претърпял злополука.

Нейт Феликс се преобърнал с джипа си в пустинята Невада на 7 декември м.г. С два счупени прешлена той останал изцяло неподвижен в колата. Освен от сериозните контузии, Нейт можел да загине и от премръзване. С него било единствено кучето му и никой различен, който да чуе виковете за помощ, оповестява американската медия KSNV.

Напълно беззащитен, Нейт Феликс се сетил за гласовия помощник Siri на своя iPhone, въпреки че нямал никаква визия къде се намира смарт телефонът. Мъжът дал гласова команда на Siri да се свърже със службата за незабавна помощ на телефон 911 и откакто софтуерът извършил сполучливо задачата, разказал за случая на оператора.

Пристигналите на място спасители употребявали механична ножица, с цел да извадят Нейт от автомобила, след което го закарали в болница. Макар че в този момент се нуждае от инвалидна количка, Нейт Филипс е имал шанс, тъй като без Siri надали някой би го разкрил даже след няколко дни в местността на случая.

 
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР