Технологията използва LED светлини като източник на безжичен сигналНякой от

...
Технологията използва LED светлини като източник на безжичен сигналНякой от
Коментари Харесай

Китайци патентоваха LiFi смартфон

Технологията употребява LED светлини като източник на безжичен сигнал

Някой от бъдещите смарт телефони на Oppo може да предложи LiFi технология вместо Wi-Fi
(снимка: Oppo)

Китайският производител на смарт телефони Oppo създава ново устройство с LiFi технология, за която се твърди, че е доста по-бърза от Wi-Fi. В последните години редица екипи се пробват да развиват LiFi точно като опция на Wi-Fi.

Вместо да разчита на радио талази, технологията LiFi (Light Fidelity) потребление LED лампи като източник на сигнал. В случая лампите се включват и изключват с доста висока периодичност, което подхожда на единици и нули в двоичната система на броене. Човешкото око не улавя това „ вибриране ”.

Oppo към този момент е патентовала смарт телефон с LiFi, заяви Gizchina. Устройството няма забележима предна камера, а дисплеят се отличава с доста тесни рамки. Сензорът на LiFi е ситуиран на задния панел до главната камера.
още по тематиката
Към момента няма информация за техническите параметри на смарт телефона. Регистрацията на патент към момента не значи, че китайският производител ще пусне комерсиален LiFi смарт телефон на пазара.

Миналата година, на Световния мобилен конгрес в Барселона, английската компания PureLiFi, която работи за внедряване на LiFi в преносими компютри и смарт телефони, сподели първообраз на подобен смарт телефон. Прогнозите сочат, че LiFi телефони могат да се появят през 2022 г.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР