Технологията използва данни от спътници, сензори и климатични моделиСъстоянието на

...
Технологията използва данни от спътници, сензори и климатични моделиСъстоянието на
Коментари Харесай

IBM прогнозира заплахите за електропроводите

Технологията употребява данни от спътници, датчици и климатични модели

Състоянието на електропроводите е непрекъсната грижа на енергийните компании (източник: CC0 Public Domain)

Нова технология на IBM следи и предвижда къде и по кое време дърветата и друга растителност могат да застрашат линиите на електропроводите. Компанията чака тя да усъвършенства работата на енергийните компании и да понижи броя на спешните изключвания.

Растителността постоянно пречи на електрическите линии. Клоните, оплетени в жиците, могат да доведат до повреди. За да предотвратят това, доставчиците на електрическа енергия постоянно инспектират инсталациите и режат дървета наоколо до електропроводите.

Системата на IBM ще помогне на енергийните компании да управляват положението и обслужването на стотици километри електропроводи. За задачата се употребяват данни от спътници, безпилотни летателни апарати, въздушна снимка, показания на сензори и климатични модели.
още по тематиката
Освен че открива и предвижда евентуалните закани за електропроводите, технологията на IBM може да увеличи надеждността на енергийните системи, да предотврати пожари и даже да предвижда урагани, показват от компанията пред Ройтерс.

Времето въздейства на всеки бизнес и изключително на енергийните компании и техните клиенти, защото от климатичните условия може да зависи дали в домовете ще има осветяване и отопление, споделя Камерън Клейтън, основен изпълнителен шеф на дъщерната компания на IBM – Watson Media and Weather.

По неговите думи, с сливане на климатичните данни с информация от спътници и показания на сензори, операторите на електропроводи ще получат по-пълна картина, която ще им разреши да подобрят работата си и да усъвършенстват отрицателните последици за клиентите.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР