Технологията елиминира нуждата от използване на тракериДостъпна технология за разпознаване

...
Технологията елиминира нуждата от използване на тракериДостъпна технология за разпознаване
Коментари Харесай

Разпознаване на лица може да спаси застрашени примати

Технологията отстрани потребността от потребление на тракери

Достъпна технология за различаване на лица може да помогне за избавяне на застрашени примати

Обхватът на системите за различаване на лица не се лимитира единствено до хората. Изследователи от Университета в Мичиган (MSU) са създали система PrimNet, която може да помогне за спасяването на застрашени от изгубване примати.

Подход, основан на невронна мрежа, разрешава на експертите да следят шимпанзета, лемури и други примати, като ги снимат и по-късно разпознават изображенията благодарение на мобилното приложение PtimID за Android.

 Този способ е обвързван с доста по-малко разстройства в живота на приматите, в сравнение с слагането на носими електронни устройства, които предизвикват стрес, могат да нараняват животните и даже да доведат до гибел. В допълнение, тракерите не са евтини и тяхната апаратура изисква доста време.

Според разработчиците, точността на идентифициране на индивидите е много висока. Така да вземем за пример, при положение на лемури, тя надвишава 90%. Но даже и в случай че програмата не може да откри тъкмо съвпадане, тя предлага петте най-подходящи претенденти.

Идентифицирането на животните, открити в плен на бракониери, разрешава да се дефинира тъкмо техният генезис и да се подобрят методите за битка с нарушителите, акцентират откривателите от Мичиган.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР