Технологията AMP се разшифрова като Accelerated Mobile Pages. Тя е

...
Технологията AMP се разшифрова като Accelerated Mobile Pages. Тя е
Коментари Харесай

Google ускорява мобилния интернет с помощта на технологията AMP

Технологията AMP се разшифрова като Accelerated Mobile Pages. Тя е предопределена за бързото зареждане на уеб уеб сайтове, при изискване, че я поддържат.
Ускоряването се реализира посредством най-съвременни способи за кеширане на данните, прогнозиране държанието на потребителите и авансово зареждане на части от наличието. Потребителите се изричат извънредно позитивно по отношение на тази технология. Благодарение на AMP, някои уеб сайтове се зареждат за част от секундата, даже и при ниска скорост на мобилната интернет връзка.



Гугъл заяви, че от 10 март стартира частичното потребление на Accelerated Mobile Pages – технологията, която би трябвало доста да форсира мобилния интернет. В момента се основават новите уеб-стандарти, които ще дефинират разпоредбите за потреблението на AMP . Стандартите са значими за интернет магазините, новинарските уеб сайтове, форумите и така нататък



Гугъл сподели в своя формален блог, че през последните 1,5 години е провел редица проби и е решил главния проблем на AMP – бързото зареждане на уеб страниците при влошена интернет връзка. Алгоритъмът към този момент се вкарва в търсачката на Гугъл. В началото, най-голямо ускоряване ще се забележи при най-известните уеб сайтове.



Очаква се цялостното въвеждане на AMP технологията да стане до края на тази година.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР