Tехнология за изкуствен интелект на Fujitsu ще бъде използвана в

...
Tехнология за изкуствен интелект на Fujitsu ще бъде използвана в
Коментари Харесай

Технология на Fujitsu за изкуствен интелект ще се вгражда в проекта FinSec

Tехнология за изкуствен интелект на Fujitsu ще бъде употребена в плана FinSec за ръководство на рисковете и сигурността на финансовите институции в Европа. Проектът е финансиран по стратегия Хоризонт 2020 на Европейската комисия, като задачата му е да усъвършенства опциите на финансовите институции в Европа за предугаждане и отбрана против комплицирани офанзиви в сигурността, тъй че тези организации да отговорят на по-строгите регулации за сигурност.

 Технология на Fujitsu за изкуствен интелект ще се вгражда в плана FinSec. Снимка: Fujitsu

Приложението за изкуствен интелект във FinSec ще планува и разпознава пробиви в сигурността както при интернет банкиране, по този начин и при обичайни интервенции. Приносът на Fujitsu в плана ще е потреблението на AI за развиване на неповторими качества за различаване и засичане на закани посредством разбор на охранителни камери за наблюдаване и различаване на евентуално непозволено държание на хора в рискови зони като банки и банкомати. Работата на компанията по плана ще бъде ръководена от центъра за развиване на изкуствен интелект Fujitsu AI Center of Excellence1 във Франция, който е водещ в развиването на технологии за изкуствен интелект за разбор на системи за видеонаблюдение.

Новият AI логаритъм в началото ще бъде внедрен в банкомати, създавани от различен сътрудник по плана, а по-късно ще бъде употребен и при други приложения на CCTV наблюдаване и разбор на облици в организациите за социална сигурност като полиция и гранична отбрана.

В плана FinSec с изключение на Fujitsu вземат участие още 22 колегата от 11 страни, в това число ATOS, HPE, IBM и други Партньорите по плана са Assentian, Atos, Clear Communication Associates, Consiglio Nazionale delle Ricerche, Consorzio Interuniversitario Nazionale per l’Informatica, Fondazione Bruno Kessler, Fujitsu, GFT Италия, HDI, HPE, IBM, Innov-Acts, JRC Capital Management, Liberbank, NEXI, Norsk Regnesentral, ORT Innovation, SIA, Singular Logic, UTI Group, Wirecard и Zanasi&Partners. Проектът ще продължи до декември 2020 година. Японската компания работи и по различен план от Хоризонт 2020, където управлява развиването на решения за сигурност за Интернет на нещата 2 (IoT2).
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР