Технологиите за интелигентен дом се радват на взривно нарастващ интерес.

...
Технологиите за интелигентен дом се радват на взривно нарастващ интерес.
Коментари Харесай

Пазарът за умни системи за дома ще достигне $158 милиарда през 2024 година

Технологиите за образован дом се радват на взривно възходящ интерес. Според данни, събрани от PreciseSecurity, се чака приходите от сегмента на умните домове да достигнат 158 милиарда $ през идващите четири години.

Глобалната екосистема за интелигентни домове е решена да продължи бързото си разширение, най-много заради скоростта на внедряване на 5G. Неотдавнашните вложения в IoT на Гугъл, Apple, Amazon и Alibaba доста преобразиха пейзажа, предоставяйки благоприятни условия за разнообразни компании.

За съпоставяне, през 2017 година световният пазар на интелигентни жилища бе на стойност от 43,4 милиарда $. Оттогава приходите в промишлеността се удвоиха и се чака да доближат стойност от 91 милиарда $ през тази година. Статистиката сочи, че общият пазар ще покаже годишен ритъм на напредък от 15% до 2024 година

Съединените щати са водеща промишленост за интелигентни домове

Анализирани по география, Съединените щати са най-големият пазар за интелигентни жилища в света, с предстоящи доходи от 27,6 милиарда $ през тази година. Китай се класира на второ място с дял от 20,8 милиарда $. И Германия, и Обединеното кралство се чака да реализират приход от към 4,8 милиарда $ през тази година. С доходи от 4,7 милиарда $, Япония се класира като петата по величина промишленост за интелигентни домове в международен мащаб. Данните за 2020 година демонстрират, че една трета от притежателите на интелигентни устройства за дома са милениали (поколението Y).

Интелигентните уреди генерират най-значителната облага

Технологията за образован дом обезпечава на притежателите на жилище сигурност, улеснение, енергийна успеваемост и комфорт, като им разрешава да управляват умни устройства чрез приложения. Статистиката демонстрира, че навлизането на такива уреди в семействата ще доближи 9,3% през тази година и ще продължи да нараства до 19,3% до 2024 година.

Разделени по категории, умните уреди генерират най-значителния дял от общия пазарен приход при интелигентните домове. Глобалните консуматори се чака да изразходват 21,5 милиарда $ тази година за устройства, които могат да се свържат към смарт телефоните или таблетите им за по-добър надзор, улеснение и информация. Очаква се този сегмент на пазара да скочи до 39,6 милиарда $ до 2024 година.

С 21,1 милиарда $ облага през 2020 година устройствата за надзор и съгласуваност съставляват втория най-популярен избор на потребителите.

Статистиката демонстрира, че притежателите на къщи по целия свят ще похарчат 19,4 милиарда $ за системи за сигурност през тази година, като интелигентните охранителни камери и интелигентните ключалки са водещи артикули. Очаква се тази сума да се удвои и да доближи стойност от 35,6 милиарда $ през идващите четири години. Очаква се броят на дейните семейства в сегмента на сигурността да доближи 196,9 милиона до 2024 година

Прогнозите за решенията за ръководство на силата ще доведат до разходи от 7,2 милиарда $ тази година и ще скочат до 12,4 милиарда $ до 2024 година.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР