Технологиите се развиват с такива темпове, че вече сме свидетели

...
Технологиите се развиват с такива темпове, че вече сме свидетели
Коментари Харесай

TP Vision представи OLED телевизори с Android и Ambilight


Технологиите се развиват с такива темпове, че към този момент сме очевидци на следващата вълна от OLED тв приемници и този път, за разлика от доста предишни министър председатели, моделите освен се отличават с следващия доближат връх, само че и с доста положителни цени. Вчера компанията TP Vision, която създава тв приемници с марката Philips, сподели своите модели за 2018-а година публично в България.

Сред моделите прави усещане, несъмнено, флагманът на компанията - Philips 9002 4K OLED - това е 55-инчов панел, който печели 21 награди и е най-хубавият 4К OLED тв приемник в продажба до този миг. Той е с операционна система Android, което значи на процедура достъп до хиляди приложения, а също по този начин и интеграция на Гугъл Assistant - AI помощникът на компанията.

Всички нови оферти идват с технологията Ambilight, която на процедура проучва картината, възпроизвеждана сега и осветява страните на тв приемника с подобаващи нюанси. Това води до по-добро чувство и по-малко отмалялост в очите при дълготрайно гледане. Освен всичко това, Ambilight основава чувство за по-голяма картина, която като че ли напуща границите на тв приемника. Новите модели на Philips ще бъдат с тристранен Ambilight - от двете страни и над тв приемника.

Характерни за OLED технологията са невиждани равнища на черното - обособените пиксели, които възпроизвеждат този " цвят " могат да бъдат изцяло изключени, както и доста ярки и живи цветове. Матриците на тв приемниците са 10-битови, а процесорът P5 предлага 17-битова обработка на цветовете. Яркостта, която преди време представляваше проблем при тв приемниците, към този момент изпреварва даже смарт телефоните - някои от моделите на Philips могат да реализират 900 нита номинална бляскавост.


Процесорът P5 – Още софтуерни чудеса
Видео процесорът Р5 нa Philips сплотява в едно мощта на пет процесора и обезпечава безпроблемна обработка на големия размер данни, присъщи за Ultra HD и 4K наличието. Р5 употребява логаритми, резултат от три десетилетия опит във видеообработката, с цел да проучва и усъвършенства 5-те детайла, определящи качеството на картината: качество на сигнала, заостреност, цвят, контрастност и придвижване.

Съществуват разнообразни източници на наличие с резолюция по-ниска от UHD. Когато такава картина се възпроизвежда на 4К екран, без обработка, това може в допълнение да утежни качеството на изображението. Процесорът Р5 усъвършенства картината, без значение от качеството на истинското наличие, осигурявайки изображение с невероятни изясненост, дълбочина и контрастност, плавни придвижвания и реалистични елементи.

Технологията Perfect Natural Motion подсигурява точното и деатйлно възпроизвеждане, без насичане даже на най-бързите и внезапни придвижвания.
Android
През 2018 година всички тв приемници от серия 7300 и по-високи ще бъдат с операционна система Android. Това дава на процедура безграничен набор от благоприятни условия за инсталиране на игри и приложения, достъп до филми, спорт, разнообразни излъчвания и телевизионни стратегии в мрежата и доста други. Освен това тези тв приемници разполагат с вграден Гугъл Assistant. Система за гласов надзор, която разрешава да управлявате тв приемника със своя глас. Искате да играете игра, да гледате Netflix или да откриете наличие или апликация в Гугъл Play store? Просто кажете на вашия тв приемник. Можете да управлявате и всички свои домашни смарт устройства съвместими с Гугъл Assistant - като затъмняване на осветлението или конфигуриране на температурата, без да ставате от диван.
Saphi Smart TV
Saphi е нова оперативна система за базовите смарт тв приемници Philips модели 2018 – от серия 5800 до серия 6800. Бърза и интуитивна, операционната система предлага елементарен достъп до галерията с приложения на Philips и едни от най-популярните приложения, като YouTube, Netflix или Amazon Prime Video. Позволява и шерване на наличие от таблет или телефон през Miracast.

Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР