Технологиите се развиват непрекъснато и вече не можем да си

...
Технологиите се развиват непрекъснато и вече не можем да си
Коментари Харесай

5 ретро джаджи, които бяха заместени от смартфоните

Технологиите се развиват непрестанно и към този момент не можем да си представим живота без тях. Каналът напомня 5 джаджи от предишния век, които бяха заместени от смарт телефоните. Ето кои са те:

Game Boy

Game Boy беше същински феномен през 90-те години на предишния век. Конзолата е създадена от Nintendo през 1989г. Game Boy съставлява самобитна гражданска война в света на заниманията и става развлечение както за деца, по този начин и за възрастни, което години наред оглавява описите с мечтани дарове за Коледа.
 игри Thinkstockphotos
Speak and Spell

Speak & Spell е основана от Texas Instruments и се е състояла от синтезатор за диалект, клавиатура, LCD екран, и порт за включване на дискети с игри. Тя е първата от поредицата просветителни игри на компанията, последвана от Speak & Read и Speak & Math.

Уокмен и касети
Може би не всеки знае, че Walkman е името на истинския аудио касетофон, създаден от Sony през 1979 година. Това устройство става толкоз известно, че по-късно името му стартира да се употребява за наименуване на всички портативни аудио плейъри. Портативният аудио касетофон промени музикалната просвета – през 80-те години на предишния век да си притежател на уокмен беше също толкоз влиятелно и съвременно, както е притежаването на iPhone през днешния ден.
-->
 Уокмен Thinkstockphotos
Дискети

От излизането си през 1967 година, дискетите не стопират да се развиват и стават все по-малки по мярка: дискета (8 " ), мини дискета (5.25 " ) и микро дискета (3.5 " ). Sony, един от най-големите производители на дискети, спря производството им през март 2011 година Дискетите бяха сменени от CD-та и от USB флашките, които към момента са в приложимост. Но смарт телефоните и услугите в облака към този момент оферират безвредно предпазване на всичките ни данни и информация.

Kodak и Fujifilm филм

Преди да се появят цифровите фотоапарати, фотосите първо се записваха върху филм и по-късно се проявяваха фотосите. Днес те не се употребяват толкоз, колкото през 80-те и 90-те години на предишния век, само че би трябвало да се признае, че към момента има доста фенове фотографи, които имат пристрастеност към процеса на проявление на фотоси. Днес смарт телефоните са оборудвани с мощни датчици, имат вградени филтри и настройки, които дават опция на всеки да прави вдъхновяващи фотоси.
 кодак Thinkstockphotos

И още:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР