Технологиите се променят непрекъснато, а тези в света на тежката

...
Технологиите се променят непрекъснато, а тези в света на тежката
Коментари Харесай

Технологиите променят транспортната индустрия

Технологиите се трансформират непрестанно, а тези в света на тежката автомобилна промишленост за десетилетие се трансфораха в сърцето на модерните камиони. Ще погледнем от близко три области на софтуерно развиване, които трансформираха визиите ни за превоза подобен, какъвто го познаваме.
Горивната успеваемост пести пари

Електрическите камиони и самостоятелните транспортни средства минаха от сферата на научната фантастика към действителността. Но бензиновите и дизеловите мотори напълно не са подготвени да правят отстъпка. Напротив, инженерните екипи на автомобилните колоси впрегнаха технологиите и нововъведенията в идващото потомство елементи и нови трансмисии, основани да извършват тежките условия към един товарен автомобил. Например Volkswagen създаде особено за новия си Crafter 2.0 л TDI-двигател " EA 288 Nutz ", който се предлага с три разнообразни мощности: 102 кс, 140 кс или като BiTurbo-TDI със 177 кс. Това го прави ефикасен както за къси дистанции, по този начин и за дълги пътувания. Двигателите са Евро 6 и разполагат серийно със Старт-стоп система, което понижава разхода на гориво с към 15%. На ревюто от 7-ми до 9-ти юни на летище Лесново ще забележим Volkswagen Crafter 35 Kasten дълга база 2.0 TDI, чийто междинен смесен разход е едвам 8,9 л/100 км, т.е. този автомобил може да измине 842 км с едно зареждане на резервоара. Конструктивно моторът му е вграден напречно под надолнище с към 8 градуса напред и заема по-малка техническа дължина, с цел да отвори повече пространство за лидера и товара. С предно задвижване VW Crafter може да предложи товарен размер до 18,4 м3 при 3,0 до 4,0 т възможно общо тегло и повишен до 270° ъгъл на отваряне на задните порти за елементарно товарене.



Разширяване на системите за сигурност и удобства при шофиране

Безопасността и сигурността при шофиране от дълго време не е въпрос единствено на умения и кондиция на лидера, нито на слагането на колан в междуградския рейс. Професионалните транспорти на пасажери и товари сега провокират същинска гражданска война на системите за сигурност, които производителите внедряват в камиони, пикапи и рейсове. На TRUCK EXPO ще бъдат показани още по-високо равнище на системи за дейна сигурност. Да разгледаме пикапът на ISUZU D-MAX, при който функционалността Hill Start Assist (HSA) се задейства автоматизирано по надолнище, с цел да му попречи " да се търкаля ", когато потегля от спряло състояние. Hill Descent Control (HDC) пък разрешава гладко втурване при безспорен надзор на скоростта. Това, дружно с антиблокиращата спирачна система, електронното систематизиране на спирачното изпитание, спирачния помощник и ограничителите на натоварването вършат ръководството на автомобила удобно и несъмнено. Неслучайно този пикап е избран за Многофункционален автомобил на 2018 година Марката ще покаже на ревюто още 9.5-метровия градски рейс ISUZU CITIBUS и туристическия TURQUOISE, както и товарният NPR 75 - бордова каросерия с брезент и шаси-кабината NLR 85.



Телематични и GPS системи за надзор и ръководство на автопарка

Транспортните компании употребяват GPS системи за следене на местоположението на своите камиони от години. Това, което се промени, е броят на новите услуги и функционалностите, които телематичните системи към този момент оферират. Освен да виждат къде се намира камиона, мениджърите по ръководство на флота към този момент могат да дефинират географски зони и да алармират, когато камионът доближава до местоназначението си (или се е отклонил значително от маршрута си), да усъвършенстват маршрутите с данни за трафика в действително време, да наблюдават автоматизирано часовете шофиране, да наблюдават скоростта, внезапните прекъсвания или ускоряване, несъразмерната работа на луфт и други условия, които ще понижат потреблението на гориво, ще спестят разноски и ще подобрят сигурността. Scania е емблематична със системите, които предлага. Марката ще показа на TRUCK EXPO персонализирани решения, които обезпечават работа без престои и покачват продуктивността. МAN ще покаже самосвала си TGS 41.420 8x4 BB, както и Euro 6c камионите си, серийно оборудвани с телематична GPS система с безвъзмезден достъп RIO Essentials - отворена, необвързваща с производителя и основана на облачните услуги RIO платформа за услуги и сервиз. Лекотоварният Volkswagen Crafter пръв в сегмента си предлага интегриран интерфейс за флийт-мениджмънт като подготовка за телематика, което прави допустимо комбинирането с всички настоящо предлагани на пазара телематични решения.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР