Технологиите са тук, но ни трябва въображение да се възползваме

...
Технологиите са тук, но ни трябва въображение да се възползваме
Коментари Харесай

IoT ще трансформира бизнеса и обществените услуги

Технологиите са тук, само че ни би трябвало въображение да се възползваме от тях

Хората би трябвало да са готови да опитват и да ползват новите технологии, споделя Анастас Шопов, ръководещ шеф на ERP.BG (източник: ERP.BG)

Интернет на нещата (IoT) уголемява доста обсега на осведомителните технологии и им разрешава да въздействат непосредствено на заобикалящата ни среда, счита Анастас Шопов, ръководещ шеф на софтуерната компания ERP.BG, който ще приказва по тематиката на форума Business Excellence 2022 на 21 март в зала EFE на хотел Маринела в София.

Според него, концепцията IoT има капацитет да трансформира освен бизнеса, само че и огромна част от публичните услуги. За да се случи това обаче, хората би трябвало да са готови да опитват и да ползват новите технологии.

„ Новите технологии могат да ни оказват помощ да подобрим конкурентоспособността и качеството на живота, само че не могат сами да намерят своето място. Технологиите са налични, само че с цел да се възползваме оптимално от тях, имаме потребност от въображение и храброст за тяхното използване в разнообразни сфери от нашия живот “, споделя Анастас Шопов.
още по тематиката
Качествената IoT архитектура, по неговите думи, се състои от две неща – IoT устройства, които събират и изпращат данни, и клауд платформа, която обработва тези данни и ги трансформира в смислени за бизнеса.

„ Така работи нашата платформа ERP.net, която разрешава на клиентите да съхраняват и обработват данните, като ги трансформира в същински актив за компаниите “, показа ръководещият шеф на ERP.BG – той е преподавател в панела „ Развитието на технологиите и мястото им в бизнеса “ в границите на форума.

Безброй доста благоприятни условия произтичат от това да могат да се следят и управляват нещата в действителния свят посредством цифровите технологии. Те могат да ни разрешат фрапантно да подобрим опазването на здравето, организацията и действието на градовете и обществото, в което живеем.

В същото време IoT дава опция за създаване на напълно нови бизнес модели и автоматизации на фирмите. Икономическият конгрес Business Excellence ще се концентрира точно върху новаторски модели за ръководство на бизнеса и подкрепяне на предприемачеството.

Акцентът на форума тази година ще бъде бизнес превъзходството. То се свързва с използване на изключителни практики в организацията и реализиране на високи резултати – интегрирана селекция от сполучливи практики, посредством които се развива бизнесът до най-хубавото, което може да бъде. Тези практики са се трансформирали в модели за това по какъв начин би трябвало да действа една организация от международна класа.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР