Технологиите са страхотно нещо, тъй като са своеобразно продължение на

...
Технологиите са страхотно нещо, тъй като са своеобразно продължение на
Коментари Харесай

Нова технология “вижда” през стени

Технологиите са ужасно нещо, защото са самобитно продължение на въображението ни във физическия свят. Всички невероятни джаджи, които имаме през днешния ден, са били артикул на нечия, постоянно, налудничава концепция, еволюирала в общополезен, забавен и готин артикул.

Тази седмица учени от Института по технологии в Масачузетс са съумели да основат технология, въплъщаваща точно тези три качества, съобщи TechCrunch.

Като употребявали радио талази, хората от Лабораторията по компютърни науки и изкуствен интелект в Института основали компютърна невронна мрежа, която може да " вижда " хора през стени.

Чрез премерване на отразени от тялото на човек радио сигнали, програмата генерира обикновен облик, пресъздаващ торса и крайниците с прави линии.

Любопитното в тази ситуация е, че екипът от експерти в никакъв случай не е обучавал системата да вижда през стени, а изкуственият разсъдък самичък е употребявал знанията си, с цел да усвои тази дарба.

Идеята е технологията да откри приложение главно в медицината за наблюдаване на развиването на болести като множествена склероза и Паркинсон. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР