Технологиите продължават да се доближават до човешкото тяло, от мобилните

...
Технологиите продължават да се доближават до човешкото тяло, от мобилните
Коментари Харесай

Хиляди в Швеция с микрочипове под кожата

Технологиите не престават да се приближават до човешкото тяло, от мобилните телефони в джобовете ни до смартчасовниците на ръцете. Сега при някои хора технологиите безусловно са и под кожата, написа американското публично радио NPR в собствен репортаж.

В Швеция, софтуерно развита страна в света, хиляди са си сложили микрочипове на ръцете. Чиповете имат за цел да улеснят всекидневието на потребителите и да създадат живота по-удобен - по-лесен достъп до дома, до работата и мястото за спорт, защото заменят дигитален читател с ръката. Микрочиповете също могат да бъдат употребявани за предпазване на контакти, персонална информация, профили в обществени мрежи, електронни билети за събития и билети за железопътния превоз в Швеция.

Поддръжниците на дребните чипове настояват, че те са безвредни и като цяло са предпазени от хакерски офанзиви.

Чиповете, които са с размер колкото оризово зрънце, нормално се слагат под кожата на един от палците. Процедурата коства към 180 $.

Толкова доста шведи желаят да се снабдят с микрочипа, че главният производител в страната декларира, че не може да смогне на молбите. Повече от 4000 шведи са поискали технологията.

Biohax International господства на пазара в скандинавската страна. Компанията е основана преди пет години от Йован Остерлунд, някогашен експерт по слагане на пиърсинг. След като в продължение на две години работи напълно върху плана, сега създава материали, с цел да може да наеме шведски лекари и медицински сестри.

Най-голямата железопътна компания в Швеция разрешава на клиентите да употребяват чипове вместо билети. Скоро ще бъдат употребявани и при заплащане в магазини и заведения за хранене. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР