Технологиите непрекъснато се развиват и нищо не стои неподвижно. Напредък

...
Технологиите непрекъснато се развиват и нищо не стои неподвижно. Напредък
Коментари Харесай

Скоростомер, пътни знаци, навигация: какво могат да направят съвременните очила за велосипедисти

Технологиите непрестанно се развиват и нищо не стои неподвижно. Напредък е реализиран и в оборудването за колоездене. Днес ще ви разкажем за няколко умни очила, от които може да се нуждаете, в случай че употребявате транспортно средство с педали и две колела.

Nike показа концепцията за очила VIEW, която е проектирана особено за колоездачи. Любопитното е, че лещите на тези очила трансформират свойствата си според от метеорологичните условия. Например, в случай че на открито е слънчево, VIEW понижават отблясъците, защищават очите ви от директна светлина или усилват контраста. В момента няма информация за цената на тази джаджа, само че е явно, че очилата от Nike няма да са на ниска цена наслаждение.
Но VIEW надалеч не е единственото устройство за велосипедисти
Такива са да вземем за пример Cosmo Vision AR, които демонстрират друга информация на дясната леща на очилата: скорост, дълготрайност на пътуването и даже работят като навигатор. Имат и слънцезащита. Самите очила употребяват технология, която е създадена за военните, а точно head-up екрани " HUD ".

 `Скоростомер,

Ако технологията за разширена действителност тъкмо върху стъклото на вашите очила ви обърква, Garmin предлага по-традиционно решение, напомнящо на Glass AR устройството на Гугъл. Въпреки че концепцията не стигна надалеч, може да се каже, че Varia Vision даже открадна концепциите на Гугъл за своите лични цели. На гърба на очилата има устройство с дребен екран, който можете да видите с периферното си зрение. Информацията се предава непосредствено от телефона.


Функционалност, като Cosmo Vision, единствено дизайнът е по-опростен
Сега вградените функционалности в тези софтуерни типове очила могат да бъдат обезщетени посредством закрепване на джаджи към кормилото на велосипеда ви, а очилата срещу отражения или поляризирани такива ще ви разрешат да се отървете от слънчевите лъчи. Но би трябвало да признаете, че е доста по-удобно да имате всички тези функционалности в една джаджа. Ние сме уверени, че в близко бъдеще тези технологии ще бъдат употребявани на всички места.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР