Технологиите не се използват на системно ниво и има несъответствие

...
Технологиите не се използват на системно ниво и има несъответствие
Коментари Харесай

Информационните технологии в образованието - очакване, но не реалност

Технологиите не се употребяват на редовно равнище и има противоречие сред образованието и действителността . Това осведомят от Синдикат " Образование " към КТ " Подкрепа ". Бъдещите учители не са готови потреблението на Информационни и Комуникационни Технологии (ИКТ) в просветителния развой. Оказва се, че потреблението на ИКТ в образованието на процедура не е действителност.

У нас потреблението на цифрови умения се свежда до първоначални познания за аудио-визуални технологии в рамките единствено на няколко университетски часове .

 До месец пускат електронните учебници до 7-ми клас, увери Вълчев
До месец пускат електронните учебници до 7-ми клас, увери Вълчев

По наличие електронните учебници са същите като книжните

Според синдиката бъдещите учители би трябвало да имат подобаваща среда, в която да могат да се образоват - интерактивно пространство за потреблението на тези технологии. Освен това класните стаи също би трябвало да бъдат оборудвани. Във висшите учебни заведения такова съоръжение е въпрос на финансови средства финансови средства и до избрана степен е проблем за всички европейски страни.

Синдикатът акцентира, че проблем се оказва, че към момента във ВУЗ преподавателите изпитват боязън да употребяват ИКТ или не могат да се оправят добре с тях.

Крайно налага се в университетите да бъде основана и обезпечена подобаваща среда , а преподавателите би трябвало да търсят и ползват нови тактики за образование с ИКТ.

 Министерски съвет утвърди новите учебниците на електронен притежател
Министерски съвет утвърди новите учебниците на електронен притежател

Взеха ограничения за тежките училищен раници

Обучението по ИКТ за всички училищен специалности е по-скоро очакване, в сравнение с действителност . От това " предписание " изключение вършат единствено обучаемите по компютърните педагогичен специалности.

От профсъюз " Образование " акцентират, че знанията и уменията на завръщащите учители се изчерпват в способността им да презентират или за базова работа с компютър . Освен това се оказва, че те са имали тези познания на входа на висшето си обучение.

Наличието на интерактивна среда във висшите просветителни институции несъмнено е голям проблем за този вид образование , подчертават от синдиката.

Тъй като междинната възраст на учителите у нас е над 56 години, се следи боязън, отвращение и липса на мотивация от тяхна страна на работят с осведомителни технологии. Това се оказва сериозен проблем за просветителната система.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР