Технологиите не създават непременно повече работни места, но подобряват заплащането

...
Технологиите не създават непременно повече работни места, но подобряват заплащането
Коментари Харесай

Зукърбърг: Технологиите не създават повече работни места, но повишават заплатите

Технологиите не основават безусловно повече работни места, само че усъвършенстват заплащането на служащите, които се преквалифицират, с цел да се възползват от нововъведенията в своята промишленост.

Това мнение изрази милиардерът и създател на Фейсбук Марк Зукърбърг, който е един от петте най-богати хора в света, разяснявайки въздействието на технологиите върху работните места в Съединени американски щати.

" Много хора се концентрират върху това дали технологията основава, или унищожава работни места. Видях и двете през тази година - подобряването на технологиите основава повече работни места в някои браншове, а в други отстрани работни места.

Но може би по-общата динамичност, която забелязах, е че броят работни места остава почти идентичен, само че с цел да се работи с все по-модерните технологии, хората се нуждаят от повече образование и затова получават по-добри заплати ", съобщи Зукърбърг.

Изследванията на няколко университета демонстрират, че технологиите ще отстранен работните места в доста специалности през идващите десетилетия.



Зукърбърг направи мненията си откакто взе участие в формалното разкриване на ветроенергийна плантация в щата Оклахома.

" Оклахома е петролна провинция, те към момента са третият максимален производител на природен газ от всички щати. Но технологията се усъвършенства, разноските понижават, а възобновимата сила набира скорост. Оклахома е на път да стане вторият по величина производител на вятърна сила след Тексас ", уточни милиардерът.

Това ще бъде последният стадий от неговата обиколка на Съединени американски щати през 2017 година в границите на която създателят на Фейсбук си сложи за цел да посети всички щати, в които не е ходил.

" Имам още няколко спирки и по-късно в петък сутринта ще направя полемика онлайн в Канзас за това, което научих през тази година ", съобщи той.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР