Технологиите навлизат все повече в полето на медицината. Но когато

...
Технологиите навлизат все повече в полето на медицината. Но когато
Коментари Харесай

Сърце, създадено с 3D принтер, помага на хирурзите

Технологиите навлизат от ден на ден в полето на медицината. Но когато става дума за интервенции на сърце, те могат да изиграят решаваща роля. Вижте по какъв начин в Съединените щати сърце, основано с 3D принтер, оказва помощ на хирурзите.

Съвършенството идва с практиката - максимата важи с цялостна мощ в този случай. Изследователи от Университета на Вашингтон основават с 3D принтер модели на сърцето на пациенти, които се нуждаят от хирургическа намеса. Така лекарите получават опция да се упражняват върху съответния орган с всички негови особености.
доктор Марк Райсман, Център за кардиологични нововъведения - Университет на Вашингтон: " Вместо да правя всички процедури, свързани със сърдечните клапи, за първи път, по този метод мога да се практикувам да ги върша отвън тялото на пациента и по този начин интервенцията става по-безопасна и по-бърза. "
Сърцето на пациента се преглежда на скенер и се основава компютърен тримерен модел. Файлът с него се зарежда в 3D принтера. Когато бъде принтиран, моделът има - по този начин да се каже - останки от матрицата - които би трябвало да бъде почистени, преди да се съобщи на хирурзите.
Дмитри Левин, Център за кардиологични нововъведения - Университет на Вашингтон: " Едно от големите преимущества е времето за произвеждането. Периодът сред момента, в който получавам данните и момента, в който моделът е подготвен, може да бъде фрапантно скъсен от дни - на часове. "
Лапароскопските интервенции от дълго време са желани на всички места в света поради неналичието на сечения. А сходни 3D модели дават отлична визия на лекарите за сърцето, върху което работят и улесняват работата им, от което в последна сметка печелят пациентите.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР