Технологии Тръмп започва война с интернет компаниите Американският президент подписа

...
Технологии Тръмп започва война с интернет компаниите Американският президент подписа
Коментари Харесай

Тръмп започва война с интернет компаниите

Технологии Тръмп стартира война с интернет фирмите Американският президент подписа заповед за ограничение на отбраните им  Мартин Дешев 29 май 2020, 05:47  Тръмп стартира война с интернет фирмите Източник: БГНЕС
мериканският президент Доналд Тръмп стартира война с интернет фирмите, оповестява онлайн изданието The Verge. По-малко от ден откакто заплаши обществените мрежи, че ще ги контролира с обвиняването, че лимитират свободата на словото за консервативните възгледи, Тръмп стартира и дейности.

Тръмп заплаши да контролира или затваря обществени мрежи

Той подписа заповед, която цели да постави първите стъпки в ограничението на отбраните на тези платформи. Според Тръмп обществените мрежи не са "неутрални платформи ". Той споделя, че когато те блокират профили и трият или редактират изявления, тези компании се трансформират в "редактори с пристрастия ".

Фейсбук води до разделяне, сочи изследване на компанията

"Цензурата и пристрастията са опасност за свободата. Представете си, в случай че телефонната ви компания блокира или трансформира позвъняванията ви. Социалните мрежи имат доста по-голяма власт и доближават повече хора от която и да е компания в Съединени американски щати ", съобщи още Тръмп по време на подписването на заповедта.

Гугъл разгласи пред онлайн изданието CNET, че има ясни правила за наличието и в тях няма политически възгледи. Платформите на компанията са всички, споделя представител, като добавя, че заповедта заплашва стопанската система на страната и позицията ѝ като световен водач в свободата на интернет.

Фейсбук също споделя, че заповедта ще има противоположен резултат и ще докара до повече ограничавания. Целта на заповедта е да направи интернет фирмите по-отговорни за това, което споделят хората посредством платформите им. А това значи, че фирмите ще желаят да понижат риска и ще вкарат повече ограничавания, предизвестява Фейсбук. Twitter, която се оказа повода за яростта на Тръмп, за в този момент не е коментирала тематиката.

Фейсбук ще премине към отдалечена работа

Фейсбук пуска безвъзмездна секция за онлайн магазини

Целта на заповедта за в този момент не трансформира работата на интернет фирмите. Тя е ориентирана към институциите в Съединени американски щати, като ги кара да премислят и преработят Секция 230 от американския закон за благовъзпитание на връзката от 1996 година Също по този начин задължава Федералната комисия по търговия да проверява недоволства за политически пристрастия против интернет фирмите.

Фейсбук бори лъжите за Covid-19 с изкуствен интелект

Социалните мрежи ще стопират конспирациите за 5G мрежите

Подписването на заповедта обаче незабавно предизвика и доста рецензии от организации и институции. Комисиите, към които заповедта е адресирана, са самостоятелни и не са задължени да я съблюдават. Според други разбори, заповедта не е ефикасна, тъй като множеството обществени мрежи не редактират наличието на изявленията, а просто прибавят линк с спомагателна информация към тях.

Зукърбърг: Не желая да сме харесвани, а да ни схващат

Зукърбърг желае нов модел на регулация за Фейсбук

 Получавай най-горещите вести от Vesti.bg АБОНИРАЙ съдебна експертиза  Редактор: Мартин Дешев Доналд Тръмп Twitter обществени мрежи регулация
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР