Технологии Toyota подготвя прототип на град на бъдещето В него

...
Технологии Toyota подготвя прототип на град на бъдещето В него
Коментари Харесай

Toyota подготвя прототип на град на бъдещето

Технологии Toyota приготвя първообраз на град на бъдещето В него ще живеят непрекъснати поданици и откриватели  Василена Василева 7 януари 2020, 11:05  Toyota приготвя първообраз на град на бъдещето Източник: БГНЕС
Toyota разгласи проекти да построи първообраз на "града на бъдещето " в подножието на японската планина Фуджи, съобщи ДПА.

Градът ще се зарежда с сила от водородни кафези и ще работи като лаборатория за самостоятелни коли, "умни домове ", изкуствен интелект и други технологии.

Toyota показа проекта на Изложението за потребителска електроника (CES) в Лас Вегас, което през днешния ден отваря порти за необятната аудитория.

Селището ще бъде издигнато на терена на затворен цех и ще се споделя "Изтъканият град " - увещание за началото на Toyota като текстилна компания. В него ще живеят непрекъснати поданици и откриватели.

[CES 2020] Toyota wants to build its own smart city at the foot of Mount Fuji https://t.co/8U9PVgpN3f pic.twitter.com/54zai1kIz4
— En24 News (@En24_News) January 7, 2020

Концернът не уточни цената на плана.

Шефовете на доста водещи автомобилни компании разказват по какъв начин градовете на бъдещето могат да бъдат проектирани, тъй че да се намалят парниковите излъчвания от колите и постройките, да се понижат тапите, а интернет технологиите да се ползват във всекидневието.

Планът на Toyota за футуристичен град на повърхност 71 хектара покрай Фуджи обаче е огромна стъпка пред концепциите на съперниците. Компанията чака в началото в града да живеят 2000 души, като строителството би трябвало да стартира следващата година.

Главният изпълнителен шеф Акио Тойода назова плана "моето персонално поле на фантазиите ".

Toyota добави, че е упълномощила проектирането на селището на датския проектант Бярке Ингелс, чиято компания е зад офис постройките на Гугъл в Силициевата котловина и Лондон и небостъргача Световен търговски център 2 в Ню Йорк.

Концернът означи, че е отворен за партньорство с други компании, които желаят да употребяват плана като изпитателна площадка за технологии.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР