Технологии Тим Кук смята, че потребителите са излъгани Идеята, че

...
Технологии Тим Кук смята, че потребителите са излъгани Идеята, че
Коментари Харесай

Тим Кук смята, че потребителите са излъгани

Технологии Тим Кук счита, че потребителите са излъгани Идеята, че би трябвало да жертват персоналните си данни за по-добри технологии, е подправена, счита Кук  Мартин Дешев 20 ноември 2019, 11:54  Тим Кук счита, че потребителите са излъгани Източник: Apple
зпълнителният шеф на Apple Тим Кук счита, че потребителите са подведени от изказванията, че би трябвало да жертват персоналните си данни, в случай че желаят да се възползват от нововъведенията в света на технологиите. Според Кук това е изцяло неправилно и едното не пречи на другото, оповестява BusinessInsider.

Apple обмисля да продава абонаменти за iPhone

Apple приготвя гама от устройства за умни домове

Ръководителят на Apple направи това изявление в диалог с изпълнителния шеф на Salesforce Марк Бениоф по време на конференцията Dreamforce, която се провежда от компанията на Бениоф. Кук споделя, че технологиите могат да се развиват и без да гълтам колкото се може повече данни на потребителите.

"Някои хора мислят, че не можеш да обучиш добре изкуствен интелект, в случай че не разполагаш с голямо количество данни и не схванеш детайлите за персоналния живот на всеки. Ние не считаме по този начин. Според нас това е подправен компромис ", споделя Кук.

Той добавя: "Има доста такива подправени избори, които са внедрени в съзнанието на хората. Ние се опитваме систематично да ги отхвърлим и да ги обърнем с главата надолу ".

Безос желае Amazon да стане напълно екологична компания

Коментарите на Кук наподобяват ориентирани към другите ИТ колоси, които са срещу опитите за по-строги регулации на персоналните данни. Много компании се аргументират, че данните са нужни, с цел да развиват услугите си и да оферират по-добро персонализирано потребителско преживяване.

Откачени прогнози на ИТ водачи, които през днешния ден са факт

Следващият iPhone ще се появи напролет на 2020 година

Кук обаче поддържа интензивно тезата, че това не е по този начин и е трансформирал сигурността на персоналните данни в едно от главните рекламни послания на Apple. По време на конференцията той отговори и на обвиняванията, че е направил това просто за да усилва продажбите. Кук твърди, че задачата на Apple не е да печели най-вече, а да е най-хубавата в това, което прави. Именно по тази причина Apple не се пробва да натрупа огромен пазарен дял, аргументира се Кук.

Гейтс: Допуснах най-голямата неточност на всички времена

Безос: Трябва да отидем на Луната, с цел да спасим Земята

 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Мартин Дешев Тим Кук Apple ИТ промишленост киберсигурност общество
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР